ΕΛΛΑΔΑ

130.000 μάσκες δωρεά από την Κίνα, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

130.000 μάσκες δωρεά από την Κίνα, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Το τεράστιο πολυποίκιλο, πολυδιάστατο και πολυσήμαντο έργο που υλοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, καθημερινά, αναγνωρίζεται πλέον και Διεθνώς. Η ανταπόκριση του Ερυθρού Σταυρού της Κίνας στην έκκλησή μας για βοήθεια ήταν άμεση, συγκινητική και γενναιόδωρη καθώς προχώρησε σε μια σημαντική προσφορά αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό δωρίζοντας 130.000 μάσκες μιας χρήσης.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός με στελέχη του Οργανισμού, μετέβησαν στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, προκειμένου να παραλάβουν από εκπροσώπους της Κινεζικής Πρεσβείας μεγάλη ποσότητα υλικού ατομικής προστασίας και συγκεκριμένα μάσκες μιας χρήσης (130.000 τεμάχια).

«Η εν λόγω δωρεά του Ερυθρού Σταυρού της Κίνας είναι πολύ σημαντική, και θα καλύψει ανάγκες ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19», τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

«Η Κίνα στέκεται πάντα στο πλευρό του φίλου ελληνικού λαού, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να πολεμήσουμε αυτήν πανδημία του κορωνοϊού μέχρι την τελική νίκη» δήλωσε ο κ. Γουάνκγ Κιάνγκ, πολιτικό στέλεχος της πρεσβείας της Κίνας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ