ΣΠΟΡ

Forbes: Με Αντετοκούνμπο, αλλά χωρίς γυναίκες η λίστα με τους 100 πλουσιότερους αθλητές

Forbes: Με Αντετοκούνμπο, αλλά χωρίς γυναίκες η λίστα με τους 100 πλουσιότερους αθλητές
REUTERS/ GONZALO FUENTES

Για πρώτη φορά τα τελευταία 8 χρόνια δεν περιλαμβάνεται ούτε μία γυναίκα στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του πλανήτη, στην οποία πάντως υπάρχει ελληνική παρουσία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να βρίσκεται στην 30η θέση.  

Από το 2010 που το περιοδικό επέκτεινε την λίστα του, πάντα σε αυτήν υπήρχε τουλάχιστον μία γυναίκα. Πέρυσι, η μοναδική γυναικεία παρουσία στη λίστα ήταν αυτή της Σερένα Ουίλιαμς. Όμως η απουσία της από τα κορτ λόγω εγκυμοσύνης, την απέκλεισε από την φετινή λίστα.

Τα συνολικά έσοδα της Ουίλιαμς φέτος ανέρχονταν σε 18 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που δεν στάθηκε αρκετό για να συμπεριληφθεί στη λίστα, καθώς ο 100ος αθλητής, Νίκολας Μπατούμ των Σάρλοτ Χόρνετς, είχε συνολικά έσοδα 22.9 εκατομμυρίων.

Οι τενίστριες Μαρία Σαράποβα και Λι Να επίσης είχαν δει τα ονόματά τους στη λίστα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η Λι Να αποσύρθηκε από το σπορ το 2014 ενώ η Σαράποβα είχε αποκλειστεί λόγω ντόπινγκ από τις διοργανώσεις, επομένως ούτε εκείνες ήταν πιθανές υποψήφιες.

Σύμφωνα με τον Kurt Badenhausen του περιοδικού Forbes, η Ουίλιαμς συνεχίζει να έχει πολύ υψηλά έσοδα εκτός γηπέδων και, «είναι πιο δημοφιλής από ποτέ» από πλευράς χορηγιών. Ο ίδιος θεωρεί ότι εάν υπολογίζονταν μόνο τα έσοδα από χορηγίες, η Ουίλιαμς θα ήταν σίγουρα στους τοπ 10 παγκοσμίως ενώ πιστεύει ότι του χρόνου πολύ πιθανό να είναι και πάλι στη λίστα, αφού θα έχει συμμετάσχει και σε αγώνες.

Αν και σε αρκετές αθλητικές διοργανώσεις άνδρες και γυναίκες αμείβονται ισότιμα, η φετινή λίστα του περιοδικού Forbes, από την οποία απουσιάζει εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου, αποδεικνύει πως οι ανισότητες υπάρχουν ακόμη και πως αν και καταγράφονται βήματα βελτίωσης, αυτά γίνονται πολύ αργά.

Νούμερο 1 ο Μέιγουεδερ

Το νούμερο 1 στη λίστα είναι ο Φλόιντ Μέιγουεδερ, διάσημος μποξέρ ο οποίος «έκλεψε» την πρώτη θέση από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος την κατείχε μέχρι πέρυσι. Ο Μέιγουεδερ είχε συνολικά έσοδα 285 εκατομμυρίων.

Τον ακολουθούν τα δύο μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Η μέση ηλικία των 100 πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών του Forbes είναι τα 31 έτη, ενώ οι αθλητές του γκολφ Φιλ Μίκελσον (48 ετών) και 42χρονος Τάιγκερ Γουντς είναι οι πιο ηλικιωμένοι της λίστας. Στην 4η θέση είναι ο πυγμάχος Mακ Γκέγκορc με 99 εκατ. δολάρια και την πρώτη 5άδα συμπληρώνει ο Νεϊμάρ με 90 εκατ.

Νούμερο 30 ο Αντετοκούνμπο

Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μπακς είναι ο πιο νέος αθλητής που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του οικονομικού περιοδικού των ΗΠΑ, Forbes, με τους 100 πιο καλοπληρωμένους αθλητές του 2018 καταλαμβάνοντας την 30 θέση!

Ο «Greek Freak» είχε έσοδα 35,5 εκατ. δολαρίων φέτος, αυξημένα κατά περίπου 500%, χάρη στο νέο συμβόλαιο αξίας 100 εκατ. δολαρίων που υπέγραψε με το Mιλγουόκι, αλλά και την επέκταση του συμβολαίου του με τη Nike.

Από την προηγούμενη συμφωνία του με τον κολοσσό αθλητικών ειδών, ο Giannis κέρδιζε 20.000 δολάρια το χρόνο ενώ από το νέο του συμβόλαιο θα βάλει στην τσέπη του σχεδόν 9 εκατ. δολάρια μόνο την πρώτη χρονιά.

Προκειμένου να υπολογιστούν οι 100 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές, το Forbes υπολογίζει τα έπαθλα από αγώνες, τους μισθούς και τα μπόνους που κερδίζουν μεταξύ 1 Ιουνίου 2017 και 1 Ιουνίου 2018.

Οι τοπ 10 της λίστας:

  1. Φλόιντ Μέιγουεδερ, 285 εκατομμύρια δολάρια
  2. Λιονέλ Μέσι, 111 εκατομμύρια δολάρια
  3. Κριστιάνο Ρονάλντο, 108 εκατομμύρια δολάρια
  4. Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, 99 εκατομμύρια δολάρια
  5. Νεϊμάρ, 90 εκατομμύρια δολάρια
  6. ΛεΜπρον Τζέιμς, 85.5 εκατομμύρια δολάρια
  7. Ρότζερ Φέντερερ, 77.2 εκατομμύρια δολάρια
  8. Στέφεν Κάρι, 76.9 εκατομμύρια δολάρια
  9. Ματ Ράιαν, 67.3 εκατομμύρια δολάρια
  10. Μάθιου Στάφορντ, 59.5 εκατομμύρια δολάρια

No women in Forbes' top 100 richest athletes list by Aimee Lewis, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ