ΣΠΟΡ

Champions League: Ο Μέσι «πλήγωσε» τη Σίτι, η Σέριφ «σκότωσε» τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη

Champions League: Ο Μέσι «πλήγωσε» τη Σίτι, η Σέριφ «σκότωσε» τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη
AP Photo/Christophe Ena

Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία νίκησε 2-0 τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα στο μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς. Την ίδια ώρα, η ομάδα των Γιώργου Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβού πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της, καθώς έκαμψε με 2-1 την αντίσταση της Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη!

Στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής, καταγράφηκε η πρώτη νίκη της γαλλικής ομάδας κόντρα στους «πολίτες», καθώς στις πέντε προηγούμενες αναμετρήσεις μετρούσε δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Οι Παριζιάνοι πήραν έτσι εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τη… δυναμική επιστροφή του Αργεντινού «σταρ», τη νίκη της Παρί, αλλά κι όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα έβαλε σε δεύτερη μοίρα η εκπληκτική Σέριφ Τίρασπολ, η οποία έχει βαλθεί να «τρελάνει» κόσμο! Η ομάδα των Γιώργου Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβού πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της, καθώς έκαμψε με 2-1 την αντίσταση της Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη! Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ (παίζει ως δανεικός) έκανε άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ενώ βασικός ξεκίνησε κι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού.

Την εντυπωσιακή πορεία του σε Ολλανδία και Champions League συνεχίζει ο Άγιαξ, ο οποίος πανηγύρισε την όγδοη νίκη του σε εννιά επίσημα ματς. Τελευταίο «θύμα» του «Αίαντα» ήταν η Μπεσίκτας, της οποίας επικράτησε 2-0 κι έκανε το «2 στα 2» στον δεύτερο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι έκαναν 19 τελικές, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση τους.

Στο Κίεβο, Σαχτάρ και Ίντερ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία, με τους πρωταθλητές Ιταλίας να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες στο φινάλε για να φύγουν με το «τρίποντο». Ο αγώνας στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Λασινά Τραορέ των γηπεδούχων.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

1oς ΟΜΙΛΟΣ

Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι 2-0

Λειψία - Μπριζ 1-2

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Πόρτο - Λίβερπουλ 1-5

Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Αγιαξ - Μπεσίκτας 2-0 (17' Μπερχάους, 43' Αλέ)

Ντόρτμουντ - Σπόρτινγκ Λ. 1-0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ίντερ 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης - Σερίφ Τιρασπόλ 1-2

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/9

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν Μονάχου - Ντιναμό Κιέβου (22:00)

Μπενφίκα - Μπαρτσελόνα (22:00)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Αταλάντα - Γιουνγκ Μπόις (19:45)

Μάντσεστερ Γ. - Βιγιαρεάλ (22:00)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Βόλφσμπουργκ - Σεβίλλη (22:00)

Σάλτσμπουργκ - Λιλ (22:00)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Ζενίτ - Μάλμε (19:45)

Γιουβέντους - Τσέλσι (22:00)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ