ΣΠΟΡ

Aναβολή των ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και Ιωνικός-ΠΑΟΚ, αρνητική η Super League

Aναβολή των ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και Ιωνικός-ΠΑΟΚ, αρνητική η Super League

Την αναβολή του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά και την αναμέτρηση του Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ στη Νίκαια φέρεται πως έχει ζητήσει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες, η Αστυνομία φέρεται πως ζήτησε την αναβολή των δύο παιχνιδιών της Super League που θα διεξαχθούν στην Αθήνα για την 12η αγωνιστική, ελέω των μέτρων για την «μαύρη» επέτειο του θανάτου του Γρηγορόπουλου.

Η τραγική επέτειος είναι την προσεχή Δευτέρα (06/12), ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ήδη επί ποδός και έχει εξαγγείλει έκτακτα μέτρα για την τήρηση της τάξης. Όμως, την Κυριακή (05/12) προηγούνται τα δύο ματς της Super League.

Συγκεκριμένα, στις 17:15 είναι προγραμματισμένο το ματς του Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ στη Νίκαια, ενώ λίγες ώρες αργότερα, στις 19:30 θα λάβει χώρα το μεγάλο ντέρμπι της Αθήνας, μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Η Αστυνομία φέρεται πως ζήτησε την αναβολή των δύο αγώνων, καθώς αδυνατεί να φυλάξει επαρκώς τα δύο γήπεδα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα είναι την ημέρα εκείνη επιφορτισμένες τόσο με την επίσκεψη στην Ελλάδα του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πάπα Φραγκίσκου, όσο και με την αστυνόμευση λόγω της συμπλήρωσης την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πάντως, από την πλευρά της η Super League, αλλά και οι εμπλεκόμενες ομάδες εμφανίζονται αντίθετες στο ενδεχόμενο αναβολής αυτών των δύο αγώνων. Η διοργανώτρια αρχή το έχει ξεκαθαρίσει και εγγράφως.


Η Λίγκα τονίζει ότι δεν υπάρχουν ημερομηνίες, ενώ γίνεται σαφές πως κάτι τέτοιο αποτελεί πλήγμα για το ποδόσφαιρό μας από τη στιγμή που έχουν προγραμματιστεί αεροπορικά εισιτήρια κι η ΚΕΔ έχει κάνει τους προγραμματισμούς της για τον ορισμό ξένων διαιτητών.

Επίσης σημειώνει ότι «δεν είναι δυνατόν μόλις λίγα 24ώρα από τη σέντρα των αγώνων, να υπάρχει ένα τέτοιο αίτημα, ειδικά από τη στιγμή που τα δύο αυτά γεγονότα (επαίτιος Γρηγορόπουλου και επίσκεψη Πάπα) είναι προγραμματισμένα εδώ και καιρό.

Μέσα στην ημέρα - πιθανώς και το μεσημέρι - αναμένεται η τελική απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ