ΣΠΟΡ

Australian Open: Με δυσκολία και ψυχραιμία στους «16» ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Australian Open: Με δυσκολία και ψυχραιμία στους «16» ο Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Photo / Hamish Blair

Την πρόκρισή του στους «16» του Australian Open, για τρίτη φορά στην καριέρα του, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικρατώντας 3-1 σετ του Μπενουά Περ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε 2 ώρες και 42 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Γάλλου τενίστα, ο οποίος είναι γνωστός για το… άναρχο στιλ παιχνιδιού του. Όμως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αν και έχασε ένα σετ από τον 32χρονο αντίπαλό του, κράτησε την ψυχραιμία του και «έκλεισε» θέση στους «16» του Australian Open.

Ο 23χρονος τενίστας δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο σερβίς του, ενώ παράλληλα υποχρέωσε σε πολλά λάθη τον Γάλλο αντίπαλό του.

Έτσι κατάφερε να πάρει τα δύο πρώτα σετ (6-3, 7-5), αλλά στο τρίτο ο 32χρονος Ευρωπαίος μπόρεσε να βρει τις… απαντήσεις και το πήρε 6-7(2). Όμως, στο τελευταίο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατήρησε την ψυχραιμία του και με 6-4 πήρε τη νίκη.

Στην επόμενη φάση, ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Τέιλερ Φριτζ. Ο Αμερικάνος άσος πήρε τη νίκη επί του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ και θα βρεθεί για πρώτη φορά στον 4ο γύρο του Australian Open.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ