ΣΠΟΡ

Ρότζερ Φέντερερ: Ο μύθος του παγκόσμιου τένις ανακοίνωσε την απόσυρσή του

Ρότζερ Φέντερερ: Ο μύθος του παγκόσμιου τένις ανακοίνωσε την απόσυρσή του
Μέσα από ένα συγκινητικό μήνυμα επισημοποίησε το «αντίο», το οποίο θα έρθει αφού πρώτα δώσει μια τελευταία παράσταση AP Photo

Ο σπουδαίος Ρότζερ Φέντερερ γνωστοποίησε με μήνυμά του στα social media, ότι σταματάει το τένις σε ηλικία 41 ετών.

Μέσα από ένα συγκινητικό μήνυμα επισημοποίησε το «αντίο», το οποίο θα έρθει αφού πρώτα δώσει μια τελευταία παράσταση. Αυτή θα είναι στο Laver Cup, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Φέντερερ είναι ένας από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών και μαζί με τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ, μας χάρισαν μοναδικές στιγμές την τελευταία 20ετία.

Στην «πλούσια» τροπαιοθήκη του έχει 20 τίτλους Grand Slam, μετρώντας οκτώ κατακτήσεις στο Wimbledon. Είναι ο πολυνίκης του major τουρνουά του Λονδίνου, ενώ έχει έξι τίτλους στο Australian Open, πέντε στο US Open κι έναν στο Roland Garros. Συνολικά, έχει κατακτήσει 103 τίτλους, όντας δεύτερος στη σχετική λίστα στην Open Era, πίσω μόνο από τον Τζίμι Κόνορς, ο οποίος έχει 109.

O Φέντερερ ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του: «Όπως ξέρετε οι περισσότεροι, τα τελευταία τρία χρόνια αντιμετώπισα προκλήσεις υπό τη μορφή τραυματισμών και εγχειρήσεων. Δούλεψα σκληρά για να επιστρέψω σε πλήρη φόρμα, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζω τις δυνατότητες και τα όρια του σώματός μου και το μήνυμά του τον τελευταίο καιρό ήταν ξεκάθαρο. Είμαι 41 ετών. Έχω παίξει περισσότερα από 1.500 ματς μέσα σε 24 χρόνια. Το τένις μου συμπεριφέρθηκε πιο γενναιόδωρα από όσο θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ και τώρα πρέπει να αναγνωρίσω ότι ήρθε η ώρα να βάλω ένα τέλος στην καριέρα μου. Το Laver Cup, την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, θα είναι η τελευταία μου συμμετοχή στην ATP. Θα παίξω κι άλλο τένις στο μέλλον, φυσικά, απλά όχι στα Grand Slam ή στο tour».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ