ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H αναπαλαιωμένη BMW 507 Roadster του Elvis Presley θα παρουσιαστεί επίσημα στις 21 Αυγούστου

H αναπαλαιωμένη BMW 507 Roadster του Elvis Presley θα παρουσιαστεί επίσημα στις 21 Αυγούστου

Μια μαραθώνια αναπαλαίωση που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια ολοκληρώθηκε ή ολοκληρώνεται στις τελευταίες της λεπτομέρειες και το αποτέλεσμά της θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες. Στις 21 Αυγούστου συγκεκριμένα, στο διάσημο πλέον Pebble Beach Concours d' Elegance στην Καλιφόρνια.

O λόγος για την αναπαλαίωση μιας BMW 507 Roadster, ενός από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα της εταιρείας του Μονάχου, μιας και τη δεκαετία του ’50, όταν και παρουσιάστηκε, έπειτα από απαίτηση του τότε εισαγωγέα της μάρκας στις ΗΠΑ Max Hoffman, κατασκευάστηκε μόλις 252 φορές. Η σχεδιασμένη από τον Albrecht von Goertz BMW 507 είχε έναν V8 3.168 κυβικών, ενώ κάποιες από αυτές έτρεξαν και σε αγώνες.

Όπως μια άσπρη, που το Μάρτιο του 1958 έκανε κάποιους γύρους στην πίστα Autodrome de Linas-Montlhéry στη Νότιο Γαλλία, με τον οδηγό αγώνων Hans Stuck πίσω από το τιμόνι της. Εκεί την είδε ο Βασιλιάς του Rock N’ Roll Elvis Presley, που υπηρετούσε τη διετή στρατιωτική του θητεία στην Ευρώπη. Ο King Elvis την απέκτησε το Δεκέμβριο του ίδιους έτους, πλήρωσε επιπλέον για την επισκευή του ταλαιπωρημένου από τους αγώνες κινητήρα της, ενώ της άλλαξε και το χρώμα. Από άσπρο σε κόκκινο, καθώς όχι μόνο δεν του άρεσε το λευκό, αλλά και γιατί, σύμφωνα με φήμες της εποχής, επέτρεπε στις θαυμάστριές του που δεν ήταν και λίγες να γράφουν πάνω στο αμάξωμα της 507 μηνύματα ή τα τηλέφωνά τους.

1957 bmw 507 roadster formerly owned by elvis presley 79

Σε αυτήν την κατάσταση ήταν η BMW 507 Roadster του Elvis Presley πριν από 2 χρόνια, όταν ξεκίνησε η αναπαλαίωσή της. Πηγή: BMW

Αυτή είναι λοιπόν η σπάνια 507, που λόγω του διάσημου προκατόχου της γίνεται ακόμα πιο σπάνια, που αναπαλαιώθηκε από τη BMW και αποτελεί και μέρος των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνων της. Μαζί της, τώρα είναι και πάλι άσπρη, θα εκτεθούν και κλασικά προπολεμικά μοντέλα της μάρκας, αγωνιστικά καθώς και τα διάσημα Art Cars, που έχουν φιλοτεχνηθεί από καλλιτέχνες του βεληνεκούς του Andy Warhol, του Alexander Calderand και του Jeff Koons.

Λέγεται πως ο King Elvis είχει αγοράσει και μια δεύτερη BMW 507, αυτή με τον αριθμό πλαισίου 70192 -ο αριθμός πλαισίου της δικής τους ήταν 70079- την οποία χάρισε στην Ursula Anders, συμπρωταγωνίστριά του το 1963 στην ταινία Fun in Acapulco. Μάλιστα ο σύζυγος της τελευταίας, John Derek, αντικατέστησε στην πορεία το γνήσιο κινητήρα με έναν V8 της Ford...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ