ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Τα πολυμορφικά της BMW, η 2 Active και Gran Tourer, ανανεώνονται

Αυτοκίνητο: Τα πολυμορφικά της BMW, η 2 Active και Gran Tourer, ανανεώνονται

Τα πολυμορφικά (MPV) είναι η κατηγορία αυτοκινήτων που έχει επηρεαστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από την επέλαση των SUV. Σε τέτοιο βαθμό που όσα MPV έχουν απομείνει αποκτούν όλο και πιο έντονα off road στοιχεία.

Για τη BMW η κατάσταση είναι ακόμα πιο χαρακτηριστική, μιας και αποφάσισε να μπει στην κατηγορία, με την 2 Active Tourer αρχικά και την ακόμα μεγαλύτερη Gran Tourer στην πορεία, σε μια περίοδο που είχε ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Παρόλα αυτά το πολυμορφικό της, κυρίως στη βασική του εκδοχή, είναι αρκετά επιτυχημένο και λογικά η γερμανική εταιρεία προχωρά στην ανανέωσή του.

Η οποία δεν κινείται πέρα από τα όρια ενός τυπικού facelift, με επανασχεδιασμένους προβολείς και προφυλακτήρες και κάποιες αλλαγές στο εσωτερικό, ενώ πιο εκτεταμένες είναι οι διαφοροποιήσεις στους κινητήρες. Κι αυτό γιατί όλοι έχουν βελτιωμένη απόδοση που μπορεί να φτάνει και το 5%, με τους diesel να εφοδιάζονται με καταλυτικό σύστημα για τα οξείδια του αζώτου (ΝΟΧ), που λειτουργεί με το πρόσθετο AdBlue, για το οποίο υπάρχει ειδικό ρεζερβουάρ δίπλα από αυτό του καυσίμου.

Παράλληλα και πάλι για λόγους οικονομίας και εκπομπών ρύπων υπάρχουν αλλαγές και στο σύστημα ψεκασμού, ενώ το εύρος της απόδοσης των διαθέσιμων κινητήρων κυμαίνεται από τους 110 έως και τους 231 ίππους. Στη γκάμα φυσικά και συνεχίζει η υβριδική 225xe, ενώ ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι και το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων.

Οι ανανεωμένες εκδοχές των BMW 2 Active και Gran Tourer θα είναι διαθέσιμες από την άνοιξη, ενώ το αν θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση είναι ακόμα ανοιχτό. Τουλάχιστον για την Active Tourer, μιας η μεγαλύτερη είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σταματήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ