ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η BMW M3 καταργείται σε τρεις μήνες λόγω των νέων προδιαγραφών εκπομπής ρύπων

Αυτοκίνητο: Η BMW M3 καταργείται σε τρεις μήνες λόγω των νέων προδιαγραφών εκπομπής ρύπων

Από την 1η Ιουνίου 2018 όλα τα καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές WLTP, με βάση τις οποίες θα προσδιορίζεται η επίσημη κατανάλωσή τους αλλά και οι εκπομπές ρύπων που αντιστοιχούν σε αυτήν.

Η εφαρμογή των νέων προδιαγραφών δεν είναι εξίσου εύκολη για όλα τα αυτοκίνητα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστούν επεμβάσεις στους κινητήρες ή η προσθήκη πρόσθετων, πολύπλοκων και αρκετά ακριβών φίλτρων σωματιδίων.

Ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα που εκτός απροόπτου θα πέσει θύμα του WLTP είναι η Μ3, η παραγωγή της οποίας θα ολοκληρωθεί την 30η Μαΐου. Κι αυτό γιατί στη BMW και από τη στιγμή που ήδη εργάζονται πάνω στην επόμενη γενιά της όπως και στη νέα σειρά 3 -η τελευταία θα παρουσιαστεί το 2019 και η νέα M3 ένα χρόνο αργότερα- δεν είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν πόρους, τόσο οικονομικούς όσο και άλλους, προκειμένου να την προσαρμόσουν στα νέα δεδομένα. Έτσι η νυν M3 F80 -το F80 είναι ο εσωτερικός κωδικός της τρέχουσας σειράς 3- θα συνταξιοδοτηθεί αρκετά πιο νωρίς σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.

Το ίδιο θα ισχύει και για τη M550i, ενώ αντίθετα η M4 -που έχει πολλά κοινά με τη Μ3- θα συνεχίσει κανονικά. Θα υποβληθεί δηλαδή στις απαιτούμενες προσθήκες και προσαρμογές και θα πωλείται και μετά την εμφάνιση της νέας 3άρας, μιας και η νέα σειρά 4 που θα αποτελέσει τη βάση της επόμενη γενιάς της απέχει ακόμα αρκετά χρονικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ