ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Διαβάστε πώς με μια και μόνο κίνηση η αρχική τιμή της McLaren F1 αυξάνεται σχεδόν 40%

Διαβάστε πώς με μια και μόνο κίνηση η αρχική τιμή της McLaren F1 αυξάνεται σχεδόν 40%

Η McLaren Senna είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά hyper cars που έχουν παρουσιαστεί τον τελευταίο καιρό, κυρίως σε ότι αφορά τις αποδόσεις και τις επιδόσεις της. Φυσικά σε hyper επίπεδα κινείται και η τιμή της, η οποία ξεκινά από τις 750.000 λίρες, που αντιστοιχούν σε 840.000 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία.

Στα αυτοκίνητα αυτού του επιπέδου όμως και όχι μόνο, η αρχική τιμή είναι απλά μια ένδειξη, μιας και από κει και πέρα στο λογαριασμό μπαίνει το προσωπικό γούστο του εκάστοτε αγοραστή, αλλά και διάφορα «πακέτα» που παρέχει η εταιρεία. Τα οποία έχουν σκοπό να προσωποποιήσουν το κάθε ένα αυτοκίνητο που κατασκευάζεται, να το κάνουν πιο ιδιαίτερο και βέβαια και πιο ακριβό. Ειδικά το τελευταίο χαροποιεί ιδιαίτερα την οικονομική διεύθυνση κάθε εταιρείας.

Η McLaren φυσικά και δεν αποτελεί την εξαίρεση στα παραπάνω, ειδικά δε από τη στιγμή που έχει ολόκληρο ειδικό τμήμα για αυτό το σκοπό, το McLaren Special Operations, εν συντομία MSO. Το MSO λοιπόν έχει εξελίξει, ειδικά για τη Senna, πέντε διαφορετικά πακέτα, με πρώτο από αυτά και καλύτερο, για τη βρετανική εταιρεία, όπως θα δούμε στη συνέχεια, το Carbon Theme.

Αυτό περιλαμβάνει συνολικά 67 εξαρτήματα, τα οποία όπως καταλαβαίνει κανείς και από το όνομά του, είναι από ανθρακονήματα και χρειάζονται ούτε λίγο ούτε πολύ 1.000 εργατοώρες προκειμένου να κατασκευαστούν. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως από αυτές οι 250 αντιστοιχούν μόνο στις πράσινες και κίτρινες λεπτομέρειες, οι οποίες παραπέμπουν στο κράνος του κορυφαίου πιλότου στην ιστορία της Φόρμουλα 1.

Από ανθρακόνημα, σε συνδυασμό και με αλουμίνιο, είναι κατασκευασμένοι και οι ζάντες οι οποίες είναι κατά 10% πιο ελαφριές σε σχέση με τις στάνταρ, ενώ το συγκεκριμένο υλικό, εδώ σε συνδυασμό με αλκαντάρα, υπάρχει σε μεγάλο βαθμό και στο εσωτερικό. Μαζί με τις πάντα απαραίτητες επιγραφές.

Όλα τα παραπάνω κοστολογούνται 300.000 λίρες Αγγλίας -340.000 ευρώ- ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 40% της αρχικής τιμής αγοράς της Senna. Οπότε αν επιλεγεί το Senna Carbon Theme η τελική τιμή του νέου hyper car της McLaren ανεβαίνει στις 1.050.000 λίρες (1.180.000 ευρώ) και μπορεί να σκαρφαλώσει φυσικά και άλλο, μιας και όπως είπαμε υπάρχουν διαθέσιμα και άλλα 4 «πακέτα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ