ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η νέα Alfa Romeo MiTo δεν θα είναι σαν και αυτή που ξέρουμε

Αυτοκίνητο: Η νέα Alfa Romeo MiTo δεν θα είναι σαν και αυτή που ξέρουμε

H FCA (Fiat Chrysler Automobiles) προσπαθεί να μπει σε μια νέα τροχιά ανάκαμψης και μαζί της βέβαια και η Alfa Romeo, με τα συνολικά μελλοντικά πλάνα για όλες τις εταιρείες του ομίλου να ανακοινώνονται σε λίγους μήνες.

Πιο συγκεκριμένα τον Ιούνιο, ενώ ειδικά σε ότι αφορά την Alfa Romeο, μια εταιρεία που εξακολουθεί να έχει tifosi σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, αναμένεται μια διεύρυνση της γκάμας προς τα κάτω. Σε συνδυασμό με μια έμφαση στα SUV.

Μέχρι στιγμής η ιστορική ιταλική εταιρεία έχει παρουσιάσει αυτοκίνητα, όπως η Giulia και η Stelvio, που έχουν άμεση σύνδεση με το ένδοξο παρελθόν και τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας, διακρίνονται για τις δυνατότητες και το στυλ τους και βέβαια ανήκουν σε μεγάλες και κατά συνέπεια και ακριβές κατηγορίες. Τα πλάνα της μιλανέζικης εταιρεία που είχαν γίνει γνωστά μέχρι τώρα περιλάμβαναν ένα SUV μικρότερο της Stelvio, ενώ τώρα και εκτός απροόπτου θα προστεθεί και ένα τρίτο στη βάση της γκάμας. Το οποίο στην ουσία θα αποτελέσει τη διάδοχο του μέχρι τώρα εισαγωγικού μοντέλου της μάρκας της MiTo.

Το ερώτημα που τίθεται, μιας και η αντικατάσταση της MiTo που τα έχει τα χρονάκια της είναι επιβεβλημένη, είναι γιατί το νέο μοντέλο να είναι SUV και όχι ένα συμβατικό υπερ-μίνι. Η απάντηση είναι μάλλον η αναμενόμενη, ανεξαρτήτως κατηγορίας: τα SUV είναι αυτά που είναι δημοφιλή και αυτά που έχουν ζήτηση, οπότε αποτελούν και μια όσο το δυνατόν πιο σίγουρη επιλογή.

Από την άλλη τα συμβατικά υπερ- μίνι παρουσιάζουν στην καλύτερη περίπτωση μια στασιμότητα ως κατηγορίας, αλλά αν απομονώσει κανείς τα αποκλειστικά τρίθυρα σαν τη MiTo που με τον τρόπο αυτό τονίζει την πιο σπορ υπόστασή της θα διαπιστώσει πως οι πωλήσεις τους έχουν καταβαραθρωθεί.

Έτσι λοιπόν η νέα MiTo θα είναι SUV και μαζί με τη διάδοχό της Giulietta -αυτή εκτός απροόπτου δεν θα μεταλλαχθεί, μιας και όπως είπαμε στην κατηγορία της θα υπάρχει SUV- θα αποτελέσουν τη βάση και τα οικονομικά πιο προσιτά μοντέλα της Alfa Romeo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ