ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Genesis Essentia θα αποτελέσει τη βάση για ένα εξίσου εντυπωσιακό μοντέλο παραγωγής

Το Genesis Essentia θα αποτελέσει τη βάση για ένα εξίσου εντυπωσιακό μοντέλο παραγωγής

Η ηλεκτροκίνηση, πέρα από όλα τα άλλα, ανοίγει και νέους δρόμους στο σχεδιασμό των αυτοκινήτων. Κι αυτό γιατί από τη στιγμή που οι ογκώδεις μπαταρίες τοποθετούνται κατά κανόνα στο δάπεδο οι ηλεκτροκινητήρες καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο από τα σύνολα εσωτερικής καύσης.

Έτσι οι designers πρέπει να κάνουν λιγότερες παραδοχές και έχουν σαφώς μικρότερους περιορισμούς, με αποτέλεσμα να μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακά και δυναμικά σχήματα. Σαν και αυτό του πρωτότυπου Essentia που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ένα μυώδες κουπέ που βασίζεται σε έναν μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα και σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του, μιας και όλο το ταμπλό καλύπτεται από οθόνες. Από αυτές η οθόνη που αφορά άμεσα τον οδηγό, μιας και βρίσκεται ακριβώς μπροστά του, προέξεχει, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν το τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος και οι διακόπτες που μοιάζουν με μικρούς λεβιέδες στην κεντρική κονσόλα.

Το Essentia, που σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, έχει ηλεκτροκινητήρες σε κάθε τροχό, αυτονομία 400 χιλιομέτρων και πολύ καλές επιδόσεις -αν παρατηρήσετε θα δείτε την ένδειξη 267 (χλμ./ ώρα) στη φωτογραφία του ταμπλό- είναι δημιουργία του σχεδιαστικού τμήματος και των μηχανικών της Genesis. Της εταιρείας πολυτελείας της Hyundai, η οποία μάλιστα σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει ως βάση για ένα μοντέλο παραγωγής. Το οποίο θα μπορούσε να είναι έτοιμο, με συμβατικές πόρτες, σε περίπου τέσσερα χρόνια από τώρα, ενώ είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει και το αυτοκίνητο με το οποίο η Genesis θα δώσει τα διαπιστευτήριά της στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ