ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η νέα Aston Martin DBS Superleggera είναι ένα πανέμορφο θηρίο

Αυτοκίνητο: Η νέα Aston Martin DBS Superleggera είναι ένα πανέμορφο θηρίο

H τάση θέλει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες να ανασύρουν στην επικαιρότητα παλιές, γνωστές επωνυμίες μοντέλων τους με ιδιαίτερο κύρος και αυτό έκανε και η Aston Martin με την DBS Superleggera.

H οποία αντικαθιστά στην κορυφή της γκάμας της παραδοσιακής βρετανικής εταιρείας την Vanquish, ενώ στην πορεία θα παρουσιαστεί και η ανοιχτή της έκδοση η οποία, σύμφωνα με την παράδοση, θα ονομάζεται DBS Volante.

Μέχρι στιγμής το δεδομένο είναι η κουπέ DBS Superleggera, η οποία για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει απόλυτα τη φήμη που θέλει την Aston Martin να κατασκευάζει ίσως τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους αυτού του κόσμου. Έτσι λοιπόν το σχήμα της είναι εντυπωσιακό, με χαρακτηριστικές έντονες ακμές, ενώ οι αναλογίες της είναι αυτές που περιμένει κανείς από ένα κλασικό Gran Turismo: μεγάλο καπό, μικροί πρόβολοι, δυναμική εμφάνιση.

Αρκετά στοιχεία του αμαξώματός της είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα προκειμένου το βάρος της να διατηρηθεί κάτω από τα 1.700 κιλά, ενώ το εσωτερικό ακολουθεί το πολύ ωραίο στυλ των μοντέλων της βρετανικής εταιρείας και φυσικά είναι υπερ- πολυτελές και πλήρως εξοπλισμένο.

Η DBS Superleggera δεν είναι όμως μόνο πολύ όμορφη. Είναι και πολύ δυνατή, μιας και ο V12 της των 5.200 κυβικών αποδίδει με τη βοήθεια δύο turbo 725 ίππους. Οι οποίοι κινούν τους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου της ZF με 8 σχέσεις, ενώ υπάρχει και μπλοκέ διαφορικό. Φυσικά οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, μιας και το 0-100 χλμ./ ώρα δεν διαρκεί περισσότερο από 3,4 δεύτερα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 340 χλμ./ ώρα.

Προκειμένου η κορυφαία Aston Martin να είναι σταθερή και σε αυτές τις ταχύτητες οι μηχανικού της μάρκας έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική της, με αποτέλεσμα η κάθετη δύναμη των 180 κιλών όταν η ταχύτητά της είναι κοντά στην τελική της να είναι η κορυφαία ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα της βρετανικής εταιρείας.

Η DBS Supeleggera θα είναι διαθέσιμη προς τα τέλη της χρονιάς και σε μια τιμή που στην Κεντρική Ευρώπη θα κυμαίνεται στις 275.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ