ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Δείτε μέσα σε 90 δεύτερα όλους τους νικητές των 24 Ωρών του Le Mans

Αυτοκίνητο: Δείτε μέσα σε 90 δεύτερα όλους τους νικητές των 24 Ωρών του Le Mans

Οι 24 Ώρες του Le Mans είναι από τους θρυλικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και από αυτούς με το μεγαλύτερο κύρος και αναγνώριση. Διεξάγονται ανελλιπώς από το 1923 μέχρι σήμερα, με εξαίρεση τα χρόνια που την Ευρώπη ταλαιπωρούσε Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και οι συνέπειές του (1940 έως 1948) και το 1936, λόγω γενικής απεργίας.

Φυσικά στους 89 αγώνες που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα τα αυτοκίνητα που έχουν δει πρώτα την καρό σημαία είναι πολλά και διάφορα, ενώ όλα μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Στο βίντεο μπορεί να παρατηρήσει κανείς και τις αλλαγές στα αγωνιστικά, που μέχρι το 1952 και την εμβληματική Mercedes 300 SL ήταν αποκλειστικά ανοιχτά. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η νίκη είναι σχεδόν αποκλειστικά ευρωπαϊκή υπόθεση. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα είναι το Ford GT40 πίσω στη δεκατία του ‘60, το πρωτότυπο της Mazda με τον κινητήρα Wankel το 1991 και βέβαια φέτος με την επιτυχία της Toyota.

Με βάση τα στατιστικά οι περισσότερες νίκες πιστώνονται στην Porsche (19) και στην Audi (13), η οποία δημιούργησε τη δική της ιστορία στις αρχές του 21ου αιώνα. Ακολουθεί η Ferrari με 9 επιτυχίες, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι και περισσότερες αν η κυριαρχία της το ’60 δεν είχε διακοπεί από το εξαιρετικό Ford GT40.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ