ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: To ηλεκτρικό Nissan Leaf γίνεται πιο σπορ και δυναμικό ως Νismo

Αυτοκίνητο: To ηλεκτρικό Nissan Leaf γίνεται πιο σπορ και δυναμικό ως Νismo

Η Nissan εμπλουτίζει τη γκάμα της νέας γενιάς του επιτυχημένου ηλεκτρικού της μοντέλου του Leaf, που πηγαίνει από ρεκόρ σε ρεκόρ σε ότι αφορά τις πωλήσεις του και με μια πιο σπορτίφ έκδοση. Η οποία μάλιστα έχει και την επωνυμία Nismo, του επίσημου, εργοστασιακού βελτιωτή των μοντέλων της.

Λογικά λοιπόν και το σπορ Leaf διαθέτει τα διπλά αεροδυναμικά βοηθήματα των Nismo, που εκτός από μια πιο δυναμική εμφάνιση εξασφαλίζουν και μεγαλύτερη αρνητική άντωση, άρα και ευστάθεια στις μεγάλες ταχύτητες, χωρίς να αυξάνουν το συντελεστή οπισθέλκουσας. Παράλληλα η αεροδυναμική του βελτιώνεται και από τις ειδικής σχεδίασης ζάντες των 18 ιντσών.

Αντίστοιχα στο εσωτερικό υπάρχουν οι χαρακτηριστικές κόκκινες λεπτομέρειες των Nismo μαζί με ένα σπορ τιμόνι με τρεις ακτίνες και έναν επιλογέα ταχυτήτων με χρωμιωμένο φινίρισμα.

Από κει και πέρα η ανάρτηση έχει προσαρμοστεί στα νέα πιο σπορ δεδομένα χωρίς να επηρεάζεται η άνεση, ενώ διαφορετικές ρυθμίσεις έχει και το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης. Φυσικά το παρόν δίνουν όλα τα συστήματα υποβοήθησης που υπάρχουν και στη στάνταρ έκδοση του μοντέλου -μεταξύ αυτών το Intelligent Trace Control, που εξασφαλίζει υψηλή σταθερότητα με δυνατότητες ανίχνευσης των λωρίδων κυκλοφορίας, το e-Pedal, το ProPILOT και το ProPILOT Park.

Ο πιο σπορ χαρακτήρας πάντως προκύπτει κυρίως από τον ειδικά τροποποιημένο υπολογιστή του Leaf Nismo, o οποίος εξασφαλίζει μια πιο προοδευτική αλλά ταυτόχρονα και πιο ισχυρή απόκριση κατά την επιτάχυνση.

Το Nissan Leaf Nismo θα αρχίσει να πωλείται από τις 31 Ιουλίου στην Ιαπωνία, ενώ στην πορεία μπορεί να έρθει και στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ