Το όνομα VinGroup μάλλον δεν μας λέει απολύτως τίποτα, όπως και αυτό του Pham Nhat Vuong. Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος του Βιετνάμ και ο κύριος ο ιδιοκτήτης του, που έκανε περιουσία καταρχήν πουλώντας Βιετναμέζικα noodles στην… Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

To VinGroup λοιπόν και ο ιδιοκτήτης του αποφάσισαν να ιδρύσουν την VinFast, την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία του Βιετνάμ, η οποία θα δώσει το "παρών" στην έκθεση στο Παρίσι στις αρχές Οκτωβρίου με δύο μοντέλα. Μια λιμουζίνα με κλασικές για την κατηγορία αναλογίες και ένα SUV που από τις πρώτες φωτογραφίες δείχνει πιο δυναμικό.

Ενδιαφέρον είναι πως προκειμένου να προκύψουν τα μοντέλα της νεόκοπης μάρκας τέσσερα ιταλικά στούντιο υπέβαλλαν τις προτάσεις τους, τις οποίες ψήφισαν συνολικά 62.000 πολίτες της χώρας. Οι οποίοι επέλεξαν μεν τα σχέδια της Italdesign αλλά οι υπέυθυνοι της εταιρείας πρόκριναν για την παραγωγή αυτά της Pininfarina. Που χαρακτηρίζονται από το «V» στη μάσκα τους που επεκτείνεται μέχρι τους προβολείς τους. Τα ονόματα και των δύο θα αποκαλυφθούν στην έκθεση της Γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ η βάση τους δεν είναι άλλη από τα αντίστοιχα μοντέλα της BMW. Τη σειρά 5 και την X5 αντίστοιχα.

Από τη γερμανική εταιρεία προέρχεται και ο κινητήρας, ο σύγχρονος τετρακύλινδρος turbo των 2.000 κυβικών που για τη BMW έχει τον εσωτερικό κωδικό N20 και για τα μοντέλα της VinFast θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις απόδοσης. Η βασική τροποποίηση που έχει γίνει από τους μηχανικούς των Βιετναμέζων είναι η αντικατάσταση του Valvetronic, του πολύπλοκου συστήματος μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων, από κάποιο άλλο πιο απλό. Όσο για το κιβώτιο είναι αυτόματο, 8 σχέσεων.

Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!

Διαβάστε επίσης

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα super car που κινείται από ενεργειακές κυψέλες;

Θα μπορέσει η Aliferi, που θα έχει μέχρι και ηλεκτρική έκδοση, να σώσει τη Maserati;

To δεύτερο ηλεκτρικό της Audi, το Q4 e-tron, θα κοστίζει περίπου 45.000 ευρώ

Αυτές είναι και επίσημα οι top BMW X3 M και X4 M, με τους έως και 510 ίππους