ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: To Golf της Skoda θα λέγεται Scala και θα έχει πολύ μεγάλους χώρους

Αυτοκίνητο: To Golf της Skoda θα λέγεται Scala και θα έχει πολύ μεγάλους χώρους

H Skoda θέλει να κινηθεί συνολικά ανοδικά και αυτό που πραγματικά λείπει από τη γκάμα της είναι ένα πραγματικά σύγχρονο και ανταγωνιστικό μοντέλο αυτοκινήτου στη μικρή- μεσαία κατηγορία. Κι αυτό γιατί το Rapid με το οποίο εκπροσωπείται τώρα είναι μάλλον συγκρατημένο με τα τρέχοντα δεδομένα.

Αυτό αναμένεται να αλλάξει με το διάδοχό του ο οποίος θα ονομάζεται Scala, θα πωλείται από την επόμενη άνοιξη και ήδη δοκιμάζεται εντατικά στο δρόμο. Με έντονο καμουφλάζ όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, ενώ η τσέχικη εταιρεία έδωσε ήδη τα πρώτα του στοιχεία στη δημοσιότητα. Έτσι λοιπόν η βάση του θα είναι το πλαίσιο MQB A0 και στη γκάμα της μάρκας θα τοποθετείται μεταξύ των Fabia και Octavia.

Από κει και πέρα το μήκος του θα είναι στα 4,362 μέτρα, πράγμα που σημαίνει πως θα είναι μεγαλύτερο από το Golf της Volkswagen και κατά την προσφιλή συνήθεια της Skoda στα όρια της κατηγορίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι μεγαλύτεροι δυνατοί χώροι. Το τελευταίο διαφαίνεται και από το μέγεθος του πορτμπαγκάζ του που θα ξεκινά από τα 467 και θα φτάνει μέχρι και 1.410 λίτρα, τιμές κορυφαίες για την κλάση. Ο σχεδιασμός του ταμπλό θα παραπέμπει στα Octavia και Karoq, ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις θα έχουν στο κέντρο του οθόνη 12,3 ιντσών.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τους 1.0 TSI και 1.5 TSI, καθώς και τον diesel 1.6 TDI, με την απόδοση να κυμαίνεται από τους 90 έως και τους 150 ίππους. Θα υπάρχει και έκδοση με φυσικό αέριο, η 1.0 TGI, ενώ τα κιβώτιο θα είναι είτε χειροκίνητα με 5 ή 6 σχέσεις είτε αυτόματα διπλού συμπλέκτη με 7.

Η επίσημη αποκάλυψη του νέου Skoda Scala θα γίνει μέσα στο Δεκέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ