ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Δείτε πώς γυρίζονται τα εντυπωσιακά βίντεο των crash tests

Αυτοκίνητο: Δείτε πώς γυρίζονται τα εντυπωσιακά βίντεο των crash tests

Τόσο στην Ευρώπη μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού EuroNCAP όσο και στις ΗΠΑ από τον αντίστοιχο IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) η αξιολόγηση της ασφάλειας που παρέχουν τα καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων παίζει καθοριστικό ρόλο. Ακριβώς όπως σημαντική είναι και η βαθμολόγηση της αποτελεσματικότητας των διαφόρων ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης που προστίθενται συνεχώς στον εξοπλισμό, στάνταρ και προαιρετικό, των σύγχρονων αυτοκινήτων.

Στην όλη διαδικασία αξιολόγησης χρησιμοποιούνται και από τους δύο οργανισμούς κατά κύριο λόγο δοκιμές πρόσκρουσης, τα λεγόμενα crash test, ενώ προκειμένου να αναλυθούν σωστά και διεξοδικά τα αποτελέσματά τους τα πάντα καταγράφονται. Με τη βοήθεια εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας που έχει τη δυνατότητα αποτύπωσης πολλών καρέ το δευτερόλεπτο ώστε να συγκρατείται και η παραμικρή λεπτομέρεια που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.

Στο βίντεο του IIHS που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πως οι high tech κάμερες, οι γωνίες λήψης και ο φωτισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες για την επίτευξη ευκρινών λήψεων που οδηγούν και σε σωστές αξιολογήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ