ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Αυτό είναι το VW T-Roc R με τους 300 ίππους και τις επιδόσεις σπορ μοντέλου

Αυτοκίνητο: Αυτό είναι το VW T-Roc R με τους 300 ίππους και τις επιδόσεις σπορ μοντέλου

Η επέλαση των SUV συνεχίζεται και στις ήδη πολλές παραλλαγές τους συνολικά αρχίζουν να προστίθενται και οι σπορ. Ακόμα και των πιο προσιτών μοντέλων, όπως είναι π.χ. το T-Roc της VW, καθώς στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιαστεί η κορυφαία έκδοση R του, με τη συγκεκριμένη επωνυμία να χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε SUV της εταιρείας. 

To VW T-Roc R κινείται από τον κινητήρα του αντίστοιχου Golf, δηλαδή τον TSI των 2.000 κυβικών και των 300 ίππων. Η ροπή του φτάνει τα 400 Nm και συνδυάζεται τόσο με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων όσο και με την τετρακίνηση 4MOTION, ενώ το αποτέλεσμα είναι επιδόσεις που θα κολάκευαν και καθαρόαιμο σπορ μοντέλο: 0-100 χλμ./ ώρα σε 4,9 δεύτερα και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ ώρα.

Παράλληλα έχουν γίνει και επεμβάσεις στο πλαίσιο και την ανάρτηση η οποία είναι χαμηλωμένη σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις. Ταυτόχρονα υπάρχουν και νέες ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης για καλύτερη απόκριση στις στροφές, ενώ τα φρένα προέρχονται από το Golf R, γεγονός που εγγυάται την πολύ καλή τους απόδοση. Άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του T-Roc R είναι το σύστημα Launch Control καθώς και η επιλογή Race στα προγράμματα οδήγησης, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για απενεργοποίηση του ESP, κάτι ασυνήθιστο ως επιλογή για τη VW.

Οπτικά η εικόνα του, όπως αναμενόταν άλλωστε, είναι πιο δυναμική με νέα μάσκα, διαφορετικούς προφυλακτήρες με μεγάλες εισαγωγές αέρα, τετραπλές απολήξεις και ζάντες 18 ιντσών. Προαιρετικά υπάρχουν και ζάντες 19 ιντσών σε συνδυασμό με λάστιχα της διάστασης 235/40, καθώς και αρκετές δυνατότητες εξατομίκευσης, όπως για παράδειγμα η μαύρη οροφή κ.λπ.

Στο εσωτερικό υπάρχουν πολλά στοιχεία που προέρχονται από το Golf R όπως το διαφορετικό τιμόνι με τα paddles, τα σπορ καθίσματα με το λογότυπο R στις πλάτες τους που μπορούν να έχουν και επένδυση από δέρμα Nappa, καθώς και διάφορα διακοσμητικά και λεπτομέρειες από ανθρακόνημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ