ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σε αυτή την Rolls Royce οι πίσω επιβάτες ακούγονται και φαίνονται μόνο αν το θέλουν

Σε αυτή την Rolls Royce οι πίσω επιβάτες ακούγονται και φαίνονται μόνο αν το θέλουν

Στην υπερ- πολυτελή κατηγορία πρακτικά τίποτα δεν είναι αδύνατο και πάντα βέβαια με το ανάλογο κόστος. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την κορυφαία Rolls Royce, τη Phantom, η οποία είναι η επιτομή της συβαριτικής μετακίνησης.

Έτσι λοιπόν η συγκεκριμένη Phantom που βλέπετε στις φωτογραφίες μας και προς το παρόν είναι μοναδική δεν διαθέτει μόνο όλα τα στοιχεία της λίστα του επιπλέον εξοπλισμού αλλά και ένα πίσω διαμέρισμα που μπορεί να απομονωθεί πλήρως. Από τον οδηγό αλλά και από το εξωτερικό περιβάλλον.

Η βρετανική εταιρεία ονομάζει αυτή η δυνατότητα Privacy Suite και η οπτική απομόνωση από τον οδηγό γίνεται με τη βοήθεια ενός ηλεκτρο- χρωματικού κρυστάλλου. Που με το πάτημα ενός κουμπιού από τους επιβάτες γίνεται αδιάφανο. Ταυτόχρονα εδώ έχει τοποθετηθεί και ένα ειδικά εξελιγμένο ηχομονωτικό υλικό που απορροφά συγκεκριμένες συχνότητες, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο για τον οδηγό αλλά και για κάποιους που βρίσκονται έξω από το αυτοκίνητο και διαθέτουν και κατάλληλο εξοπλισμό να ακούσουν τι λέγεται στο πίσω μέρος του.

Αν για κάποιον λόγο ο οδηγός πρέπει να επικοινωνήσει με όσους κάθονται πίσω μπορεί να τους «καλέσει», ενώ υπάρχει και ένα άνοιγμα στο εσωτερικό -ανοίγει φυσικά από την πλευρά των επιβατών- προκειμένου να περνούν από αυτό έγγραφα ή μικρο- αντικείμενα, ενδεχόμενα και φαγητό.

Κατά τα άλλα στο πίσω μέρος της συγκεκριμένης Phantom υπάρχει σύστημα infotainment με δύο οθόνες 12 ιντσών, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν σε ότι αφορά τις προβολές, ενώ φυσικά και τα κρύσταλλα των παραθύρων όσο και του πίσω παρμπρίζ απομονώνουν το εσωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ