ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πιο ακριβό κλειδί του κόσμου ίσως κοστίζει περισσότερο από το αυτοκίνητο που θα ξεκλειδώνει

Το πιο ακριβό κλειδί του κόσμου ίσως κοστίζει περισσότερο από το αυτοκίνητο που θα ξεκλειδώνει

Πολλά από τα υπερ- αυτοκίνητα που μπορεί να αγοράσει κανείς δεν ικανοποιούν τους ιδιοκτήτες τους και έτσι καταφεύγουν σε βελτιωτές προκειμένου να τα κάνουν πιο γρήγορα, πιο εντυπωσιακά και πιο ξεχωριστά.

Από ότι φαίνεται αυτό ισχύει και τα κλειδιά τους, μιας και υπάρχει η εξειδικευμένη εταιρεία Awain (φανταζόμαστε πως θα υπάρχουν και άλλες) η οποία δημιουργεί κλειδιά ή πιο σωστά τηλεχειριστήρια με κλειδί που μπορούν να κοστίζουν ενδεχόμενα και πιο πολύ από το ίδιο το αυτοκίνητο.

Το κορυφαίο της μοντέλο λέγεται Phantom -δεν έχει σχέση με το ομώνυμο μοντέλο της Rolls Royce- και θα κατασκευαστεί μια και μοναδική φορά. Το κέλυφός του αποτελείται από ένα μονοκόμματο κομμάτι χρυσού 18 καρατίων που ζυγίζει 175 γραμμάρια και επιπλέον, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες είναι στολισμένο με πολύτιμους λίθους, όπως ρουμπίνια και σμαράγδια, καθώς και από διαμάντια συνολικού βάρους 34,5 καρατίων. To υλικό με το οποίο καλύπτεται το κεντρικό του τμήμα επιλέγεται από τον πελάτη, και μπορεί να είναι δέρμα, ξύλο ή ότι τυχόν επιθυμεί.

Το κόστος του κλειδιού Phantom ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, οπότε αυτός που θα το αγοράσει δεν θα το βγάζει ποτέ από την τσέπη του. Γιατί αν τυχόν το αφήσει μέσα στο αυτοκίνητο και κλαπούν και τα δύο η ζημιά αμέσως αμέσως διπλασιάζεται.

Πάντως η Awain έχει και άλλα μοντέλα κλειδιών στην κολεξιόν της. Και τα δύο βασίζονται στο ίδιο χρυσό κέλυφος των 175 γραμμαρίων, ενώ από κει και πέρα διαφέρουν ως προς διαμάντια. Έτσι το Serenity έχει πολύτιμους λίθους 20 καρατίων και το Quantum μόλις 3,9 και για αυτό τη τιμή τους διαμορφώνεται στις 80.000 και στις 49.000 ευρώ αντίστοιχα.

Το βέβαιο είναι πως και τα τρία βγάζουν μάτι…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ