ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To φουτουριστικό Audi AI:ME θα κινείται αυτόνομα και ηλεκτρικά

To φουτουριστικό Audi AI:ME θα κινείται αυτόνομα και ηλεκτρικά

Το AI:ME που παρουσίασε η Audi στη Σαγκάη αποτελεί την άποψη της εταιρείας για έναν όχημα του άμεσου ή απώτερου μέλλοντος που θα μπορούσε τον περισσότερο χρόνο να κινείται αυτόνομα και συνεχώς χωρίς να ρυπαίνει καθόλου καθότι ηλεκτρικό.

Και λέμε τον περισσότερο χρόνο χωρίς τη συμμετοχή του οδηγού γιατί είναι αυτόνομο 4ου επιπέδου. Αυτό σημαίνει πως μέσα στις πόλεις και τους αυτοκινητοδρόμους που συνδέουν τα αστικά κέντρο ο οδηγός μπορεί να χαλαρώσει και να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από την οδήγηση. Αυτός είναι και ο λόγος που το τιμόνι και τα πεντάλ, που πρέπει να υπάρχουν για εκείνες τις διαδρομές που δεν θα μπορεί να επιτευχθεί το επίπεδο 4 της αυτόνομης κίνησης που προαναφέραμε, μαζεύουν για να εξασφαλίζονται ακόμα μεγαλύτεροι χώροι. Όσο για τα καθίσματα μπορούν είτε να περιστραφούν είτε να γίνουν εντελώς επίπεδα.

Το AI:ME διαθέτει όμως και άλλα high tech στοιχεία, όπως τη δυνατότητα ελέγχου των συστημάτων infotainment και πλοήγησης με τα μάτια, ενώ για τους επιβάτες είναι διαθέσιμα γυαλιά Virtual Reality καθώς και η τεχνολογία Holoride. Η τελευταία ενσωματώνει τις κινήσεις του αυτοκινήτου στη ροή των παιχνιδιών που τυχόν παίζουν οι επιβάτες, ενώ εξωτερικά LED αναγράφουν μηνύματα για τα άλλα μέλη της κυκλοφορίας, όταν η κίνηση είναι αυτόνομη.

O ηλεκτροκινητήρας του Αudi AI:ME, με τη φουτουριστική εμφάνιση, το μήκος των 4,30 μέτρων και τους τεράστιους τροχούς των 23 ιντσών, είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, αποδίδει 170 ίππους και τροφοδοτείται με ενέργεια από μια μπαταρία 65 kWh.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ