ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Αυτό είναι το ηλεκτρικό VW ID.3 που θα κοστίζει γύρω στις 30.000 ευρώ

Αυτοκίνητο: Αυτό είναι το ηλεκτρικό VW ID.3 που θα κοστίζει γύρω στις 30.000 ευρώ

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες με λίγο καμουφλάζ του πρώτου ηλεκτρικού VW ID που διέρρευσαν. Πρόκειται για το ID.3 το οποίο θα μπορεί κανείς να το προ- παραγγείλει, στη Γερμανία τουλάχιστον, από αύριο 8 Μαίου.

Και πάλι στη Γερμανία η τιμή του θα ξεκινά κάτω από τις 30.000 ευρώ, πιθανότατα από τις 29.900 ευρώ που ναι μεν είναι αντίστοιχη ενός Golf TDI, όπως είχε προαναγγείλει η γερμανική εταιρεία. Όχι όμως όποιου και όποιου Golf TDI αλλά του κορυφαίου με πλήρες επίπεδο εξοπλισμού.

Στην τιμή αυτή πάντως θα διατίθεται η βασική έκδοση με μπαταρία 48 kWh που θα εξασφαλίζει αυτονομία 330 χιλιομέτρων και θα ακολουθήσει στην πορεία, όπως και η κορυφαία εκδοχή με 82 kWh και 550 χιλιόμετρα αυτονομία. Η αρχή θα γίνει με την μεσαία έκδοση με μπαταρία 62 kWh και αυτονομία 450 χιλιομέτρων, η οποία θα τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα με 170 ή 204 ίππους ο οποίος θα βρίσκεται στο πισω μέρος του αυτοκινήτου. Η επιλογή αυτή ελευθερώνει πολύ χώρο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, που θα είναι πολύ πιο άνετο σε σχέση με το Golf. Από την άλλη όμως απαιτεί, λόγω της πίσω κίνησης, άλλες ρυθμίσεις για το ESP αλλά και τα άλλα ηλεκτρονικά συστήματα.

Ενδιαφέρον είναι πως από τα ID.3 η VW όχι μόνο δεν θα έχει κέρδος αλλά θα χάνει περίπου 3.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο προκειμένου να πριμοδοτήσει την τιμή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ