ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Γιατί το Audi A8 ανασηκώνεται σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης;

Αυτοκίνητο: Γιατί το Audi A8 ανασηκώνεται σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης;

Ο στόχος των κατασκευαστών είναι να κάνουν τα αυτοκίνητά τους όσο πιο ασφαλή γίνεται τόσο για τους επιβάτες τους όσο και για τα άλλα μέλη της κυκλοφορίας. Στην προσπάθειά τους αυτή εκμεταλλεύονται φυσικά και τις επιπλέον δυνατότητες που τους παρέχουν τα ηλεκτρονικά συστήματα που επίσης εξελίσσονται συνεχώς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τα παραπάνω είναι το σύστημα Pre Sense Side που διαθέτει η ναυαρχίδα της Audi, το καινούργιο A8, στην περίπτωση που είναι εξοπλισμένο και με την ενεργή πνευματική ανάρτηση.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί αν οι κατάλληλοι αισθητήρες της πολυτελούς λιμουζίνας καταγράψουν μια επικείμενη πλευρική σύγκρουση η πνευματική ανάρτηση σηκώνει την πλευρά του αυτοκινήτου στην οποία επίκεται η σύγκρουση κατά 80 ολόκληρα χιλιοστά. Αυτό γίνεται προκειμένου η ενέργεια που θα απελευθερωθεί από τη σύγκρουση να απορροφηθεί από τα πιο σκληρά και άκαμπτα σημεία του αμαξώματος όπως είναι τα μαρσπιέ και όχι από πιο μαλακά όπως είναι οι πόρτες. Το αποτέλεσμα είναι φυσικά η ακόμα μεγαλύτερη προστασία των επιβατών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ