ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Δείτε τα hyper cars των 1.000+ ίππων της Aston Martin στην πίστα του Silverstone

Αυτοκίνητο: Δείτε τα hyper cars των 1.000+ ίππων της Aston Martin στην πίστα του Silverstone

Η Valkyrie και η νεώτερη Valhalla είναι τα δύο hyper cars της Aston Martin και οι εμφανίσεις τους είναι εξαιρετικά σπάνιες. Πόσω μάλλον όταν παρουσιάζονται και τα δύο μαζί, όπως έγινε πριν από λίγο καιρό στην ιστορική πίστα του Silverstone όπου έκαναν παράλληλα κάποιους γύρους.

Με την πρώτη ματιά δείχνουν να έχουν αρκετά κοινά στη σχεδίασή τους και πράγματι έτσι είναι. Όμως ταυτόχρονα έχουν και πολλές διαφορές, οι οποίες τελικά είναι τόσο σημαντικές που μας επιτρέπουν να μιλάμε για δύο διαφορετικές προσεγγίσεις.

Έτσι λοιπόν η Valhalla μπορεί να τη θεωρήσει κανείς ως μια πιο προσγειωμένη εκδοχή ενός extreme υπερ- αυτοκινήτου η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, λέμε τώρα, και για καθημερινές μετακινήσεις. Ο κινητήρας της είναι ένας bi- turbo V6, η ιπποδύναμη του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί αλλά αναμένεται να ξεπερνά τους 1.000 ίππους. Οι οποίοι χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος θα έχουν να μετακινήσουν μόλις 1.350 κιλά, κάτι που μεταφράζεται σε κορυφαίες επιδόσεις.

Η Valhalla θα κατασκευαστεί σε 500 μονάδες, που όλες έχουν πουληθεί προς 1.000.000 ευρώ. Η Valkyrie με τη σειρά της είναι πολύ πιο ακριβή, καθώς κοστίζει γύρω στα 3.000.000 ευρώ και πιο exclusive μιας και δεν κατασκευαστούν περισσότερες από 150 που έχουν ήδη βρει το μελλοντικό τους ιδιοκτήτη -οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν προς το τέλος του χρόνου.

Το σύστημα πρόωσης εδώ είναι υβριδικό, σχεδιασμένο γύρω από έναν ατμοσφαιρικό V12 6.500 κυβικών, ενώ η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 1.160 ίππους και τα 900 Nm.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ