ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η McLaren F1 ως κλασικό αυτοκίνητο είναι κορυφαία επένδυση

Αυτοκίνητο: Η McLaren F1 ως κλασικό αυτοκίνητο είναι κορυφαία επένδυση

Η εμβληματική McLaren F1 θεωρείται από πολλούς το κορυφαίο υπερ- αυτοκίνητο που έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής. Και αν για αυτό υπάρχουν, όπως είναι και λογικό και αναμενόμενο και δικαιολογημένα ενστάσεις αυτό που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει είναι πως αποτελεί κορυφαία επένδυση στο χρηματιστήριο των κλασικών μοντέλων.

Ένα παράδειγμα είναι ενδεικτικό: πριν από τέσσερα χρόνια, το 2015, σε δημοπρασία στο Monterey της Καλιφόρνια μια McLaren F1 LM είχε πουληθεί έναντι 13,75 εκατομμυρίων δολαρίων. Φέτος στην αντίστοιχη δημοπρασία και για μια άλλη F1 LM, αυτή των φωτογραφιών μας, κάποιος πλήρωσε 19.805.000 δολάρια για να την κάνει δική του. Μια αύξηση δηλαδή της τάξης σχεδόν του 50%!

Φυσικά με αυτό το ποσό η συγκεκριμένη F1 LM, που έχει αριθμό πλαισίου #018, μόλις 21.500 χιλιόμετρα στο κοντέρ και είναι η μια από τις δύο συνολικά με πακέτο High Downforce, έγινε αυτόματα η πιο ακριβή McLaren F1 της ιστορίας. Αυτό βέβαια μέχρι την επόμενη δημοπρασία…

Έτσι για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε πως ο V12 των 6.100 κυβικών της F1 είναι προέλευσης BMW και αποδίδει 680 ίππους, καθώς και πως το αεροδυναμικό πακέτο της LM παράγει κάθετο αεροδυναμικό φορτίο μεγαλύτερο ακόμα και από αυτό της McLaren F1 GTR που είχε κερδίσει στην κατηγορία της το 1995.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ