ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: To Toyota Century Convertible είναι το αυτοκίνητο της στέψης του Ιάπωνα αυτοκράτορα

Αυτοκίνητο: To Toyota Century Convertible είναι το αυτοκίνητο της στέψης του Ιάπωνα αυτοκράτορα

Η Ιαπωνία έχει από το Μάιο ένα νέο αυτοκράτορα, το Naruhito, η στέψη του οποίου θα γίνει με κάθε επισημότητα στις 22 Οκτωβρίου παρουσία προσκεκλημένων από συνολικά 190 χώρες. Και επειδή ένα τέτοιο γεγονός είναι όχι μόνο σημαντικό αλλά και σπάνιo θα χρησιμοποιηθεί και ένα εξίσου σπάνιο αυτοκίνητο.

Και αυτό γιατί η Toyota εξέλιξε ειδικά για την περίσταση μια ειδική, ανοιχτή έκδοση της κορυφαίας λιμουζίνας της, του Century, που από το 1960 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά μέχρι τώρα έχει μόλις τρεις γενιές. Η τελευταία μάλιστα, που διατηρεί τη ρετρό εικόνα παρουσιάστηκε μόλις πέρυσι.

Το Century Convertible, που όπως και οι αντίστοιχες κλειστές εκδόσεις του μοντέλου, έχει κατασκευαστεί στο χέρι μια και μόνο φορά και είναι ένα από το ελάχιστα τετράθυρα ανοιχτά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Ταυτόχρονα είναι και το πρώτο καινούργιο επίσημο αυτοκίνητο που αποκτά η Ιαπωνική αυτοκρατορική οικογένεια μετά από 30 χρόνια. Το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει είναι μια Rolls Royce η οποία έχει χρησιμοποιηθεί μόλις 2 φορές και θα απαιτούσε πολλές και ακριβές επισκευές προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη στέψη του νέου αυτοκράτορα.

Το μήκος του ανοιχτού Century φτάνει σχεδόν τα 5,5 μέτρα, ενώ το σύστημα πρόωσής του αναμένεται να είναι το υβριδικό με τον V8 των 5.000 κυβικών που κινεί και το Lexus LS600h και αποδίδει συνολικά 430 ίππους.

Σε σχέση με τη λιμουζίνα η διαφορά στο εσωτερικό του κάμπριο είναι τα πίσω καθίσματα, τα οποία είναι τοποθετημένα λίγο πιο ψηλά και σταθερά σε γωνία 25 μοιρών, προκειμένου ο κόσμος να μπορεί να βλέπει καλύτερα τους σημαντικούς επιβάτες του. Όσο για θέματα ασφαλείας των τελευταίων φυσικά και δεν τίθενται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ