ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η καινούργια BMW 2 Gran Coupe είναι ιδιαίτερα κομψή

Αυτοκίνητο: Η καινούργια BMW 2 Gran Coupe είναι ιδιαίτερα κομψή

H BMW κατεβαίνει ακόμα μια κατηγορία σε ό,τι αφορά τα τετράθυρα κουπέ της, μιας και παρουσίασε επίσημα διαδικτυακά τη νέα 2 Gran Coupe η οποία θα δώσει το παρόν στο κοινό για πρώτη φορά το Νοέμβριο στην έκθεση του Λος Άντζελες. Η επιλογή της αμερικάνικης μεγαλούπολης είναι απόλυτα δικαιολογημένη αν σκεφτεί κανείς πως η 2 Gran Coupe θα είναι πλέον το εισαγωγικό μοντέλο της γκάμας της μάρκας στις ΗΠΑ.

Η βάση του κομψού τετράθυρου κουπέ είναι το πλαίσιο της νέας σειράς 1, οπότε και η νέα σειρά 2 είναι προσθιοκίνητη. Από κει και πέρα διαθέτει και αυτή τη δική της παραλλαγή της πολυγωνικής για την περίσταση μάσκας που πλαισιώνεται από LED προβολείς -LED είναι και τα πίσω φώτα- δεν διαθέτει πλαίσια για τα παράθυρα, ενώ η χαρακτηριστική κλίση της οροφής προς τα πίσω συμβάλλει στη σπορ εικόνα. Μαζί με διάφορες σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Το μήκος του τετράθυρου κουπέ φτάνει τα 4,526 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2.670 χιλιοστά, γεγονός που εγγυάται φυσικά καλύτερους χώρους σε σχέση με την παλαιότερη και πισωκίνητη 2 Coupe. Ενδεικτικό το πορτμπαγκάζ των 430 λίτρων.

Ο διάκοσμος του εσωτερικού ακολουθεί τη λογική και το στυλ αυτού της σειράς1, οπότε ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών δεν είναι στάνταρ παντού, ενώ ίδια είναι και η διαγώνιος της οθόνης του τελευταίας γενιάς συστήματος infotainment με τις φουλ δυνατότητες διασύνδεσης smartphones. Πλήρης είναι και η λίστα των διαθέσιμων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Μεταξύ αυτών και το αυτόματο σύστημα στάθμευσης, καθώς και αυτό της αυτόματης οπισθοπορείας για τα τελευταία 50 μέτρα. Επίσης με το BMW Digital Key το smartphone μπορεί να αντικαταστήσει το συμβατικό κλειδί, ενώ υπάρχει και ψηφιακή βοηθός.

Η νέα σειρά 2 Gran Coupe θα είναι διαθέσιμη αρχικά με το βασικό και με το top σύνολο βενζίνης. Ο πρώτος είναι ο τρικύλινδρος των 1.500 κυβικών και των 140 ίππων (0-100 χλμ./ ώρα σε 8,7 δεύτερα και τελική ταχύτητα 215 χλμ./ ώρα) που συνδυάζεται προαιρετικά και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Steptronic 7 σχέσεων, ενώ ο δεύτερος είναι ο εξακύλινδρος σε σειρά των 3.000 κυβικών της M235i xDrive. Ο οποίος αποδίδει και εδώ 306 ίππους, εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 4,9 δεύτερα και πέρα από την τετρακίνηση συνδυάζεται στάνταρ και με το αυτόματο κιβώτιο Steptronic Sport των 8 σχέσεων. Αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων έχει και η 220d με τον δίλιτρο bi turbo diesel των 190 ίππων (0-100 χλμ./ ώρα σε 7,5 δεύτερα). Για την ανάρτηση πέρα από τη στάνταρ υπάρχει η χαμηλωμένη κατά 10 χιλιοστά M Sport καθώς και η ενεργητική με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Οι τιμές της νέας BMW 2 Gran Coupe στη Γερμανία θα ξεκινούν από τις 31.950 ευρώ για την 218i, ενώ η κορυφαία Μ235i xDrive κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ επιπλέον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ