ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Ford Kuga είναι μια καταξιωμένη επιλογή με εξαιρετικό value for money, από 21.375 ευρώ

To Ford Kuga είναι μια καταξιωμένη επιλογή με εξαιρετικό value for money, από 21.375 ευρώ

To Ford Kuga είναι μία σταθερή, υψηλή αξία στην κατηγορία των SUV καθώς έχει κομψή και δυναμική σχεδίαση, είναι εξοπλισμένο με προηγμένες τεχνολογίες, είναι ευέλικτο και εξαιρετικά πρακτικό στην καθημερινότητα, ενώ ταυτόχρονα παρέχει οδηγική απόλαυση τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. 

Ταυτόχρονα είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα SUV χάρη στο status ενός μοντέλου με πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία του. Η δυναμική μάσκα, τα σύγχρονα LED φώτα, οι αρμονικές αναλογίες του αμαξώματος και η έντονη προσωπικότητα είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν και αυτό το Ford ξεχωριστό.

To εσωτερικό του Kuga προσφέρει μια αναβαθμισμένη εμπειρία μετακίνησης με υψηλά επίπεδα άνεσης και εργονομίας. Η άνετη καμπίνα, με την εξαιρετική εργονομία χάρη στη σωστή θέση όλων των χειριστηρίων, χαρακτηρίζεται από τα υψηλής ποιότητας υλικά που αντέχουν ακόμη και στην πιο σκληρή χρήση. Οι χώροι τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές (πορτμπαγκάζ από 456 έως 1.603 λίτρα) είναι ιδιαίτερα μεγάλοι και καλύπτουν κάθε οικογενειακή ανάγκη, ενώ ο διάκοσμος μπορεί να είναι πιο σπορ στην έκδοση ST-Line ή πολυτελής και premium στην έκδοση Vignale με τις δερμάτινες επενδύσεις με το χαρακτηριστικό εξαγωνικό μοτίβο. Η ηλεκτρικά υποβοηθούμενη πέμπτη πόρτα μπορεί να έχει και λειτουργία Hands Free, ώστε να ανοίγει και να κλείνει με μια απλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Το Kuga είναι παράλληλα εξοπλισμένα με μια πληθώρα τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας. Ξεχωρίζουμε το σύστημα ψυχαγωγίας και επικοινωνίας SYNC3 με την έξυπνη συνδεσιμότητα που επιτρέπει τον έλεγχο των λειτουργιών των συστημάτων ήχου και πλοήγησης αλλά και των συνδεδεμένων smartphones μέσα από απλές φωνητικές εντολές. Στην αποδεδειγμένα υψηλή προστασία που προσφέρει το Kuga στους επιβάτες του προστίθενται τα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού τα οποία π.χ. αποτρέπουν μια ενδεχόμενη πρόσκρουση ή περιορίζουν τις επιπτώσεις της, διατηρούν το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας του, διατηρούν σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα κ.α. Και για όσους βρίσκουν δύσκολη, ανιαρή ή αγχωτική την διαδικασία του παρκαρίσματος, υπάρχει το Active Park Assist το οποίο με το πάτημα ενός μπουτόν εντοπίζει κάθετους ή παράλληλους χώρους στάθμευσης. Στη συνέχεια αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει τους ελιγμούς με το τιμόνι, με τον οδηγό να ελέγχει μόνο το γκάζι και το φρένο.

Για τους οδηγούς που παραχωρούν το αυτοκίνητο σε άλλα πρόσωπα και δεν θέλουν να ανησυχούν μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρωτοποριακό MyKey. Είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει τον προγραμματισμό ενός κλειδιού π.χ. για νέους οδηγούς, έτσι ώστε να παρεμποδίζονται οι εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις, να περιορίζεται η τελική ταχύτητα, να αποτρέπεται η απενεργοποίηση των συστημάτων ασφάλειας, να περιορίζεται η μέγιστη ένταση του ηχοσυστήματος ή να μην παίρνει μπροστά ο κινητήρας εάν οι επιβάτες δεν χρησιμοποιούν ζώνες ασφαλείας

Όλες αυτές οι τεχνολογίες, καθώς και άλλες πολλές, ανάγουν το Kuga ως ένα από τα κορυφαία SUV της κατηγορίας του. Ειδικά στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης το μεγάλο SUV της Ford δεν έχει αντίπαλο, κάτι βέβαια που ισχύει για κάθε μοντέλο της εταιρείας, χάρη στο δεδομένο οδηγοκεντρικό τους χαρακτήρα. Είτε κινείστε στην πόλη είτε στις εθνικές οδούς, είτε ανεβαίνετε μια στενή, γεμάτη στροφές ορεινή διαδρομή το Kuga προσφέρει κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά και υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Παράλληλα, η μεγάλη απόστασή του από το έδαφος εξασφαλίζει άνετες διαδρομές και στα πιο δύσκολα μέρη, ενώ επιτρέπει στην ανάρτηση να διαχειρίζεται πιο αποτελεσματικά τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος και να προσαρμόζεται στη μορφολογία του εδάφους.

Το Kuga εφοδιάζεται με δύο σύγχρονους και αποδοτικούς κινητήρες πετρελαίου. Ο 1.5 TDCi με ισχύ 120 ίππων διακρίνεται για την πολιτισμένη και οικονομική λειτουργία του, καθώς και για τις χαμηλές εκπομπές CO2 του (137 γραμμάρια το χιλιόμετρο). Ο 2.0 TDCi με 150 ή 180 ίππους απευθύνεται σε όσους αποζητούν ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Σε δύο εκδόσεις διατίθεται, με 150 και 176 ίππους, διατίθεται και ο 1.5 EcoBoost βενζίνης, ενώ ανεξάρτητα από την απόδοση η κατανάλωση αλλά και οι εκπομπές ρύπων (CO2 από 164 γραμμάρια το χιλιόμετρο) κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα. Ανάλογα με την έκδοση όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με χειροκίνητα, αυτόματα ή Powershift κιβώτια έξι σχέσεων, τα οποία μεταφέρουν την κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς χάρη στο έξυπνο σύστημα τετρακίνησης (iAWD). Επίσης, όλες ο εκδόσεις του Kuga διαθέτουν τεχνολογίες οικονομίας καυσίμου όπως τα Auto Start Stop και Smart Regenerative Charging που επιλεκτικά ενεργοποιεί τον εναλλάκτη και φορτίζει τη μπαταρία όταν το όχημα ρολάρει ή επιβραδύνει.

Το Ford Kuga είναι διαθέσιμο σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές, οι οποίες ξεκινούν από τις 21.375 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από πλήρη εργοστασιακή εγγύηση για 8 χρόνια. Επίσης υπάρχουν ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα Ford Finance τα οποία προβλέπουν είτε μηδενική προκαταβολή, είτε ονομαστικό επιτόκιο από 1%, είτε χαμηλή μηνιαία δόση.