ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το πλέον κλασικό SUV της Mercedes, η G-Class, θα γίνει ηλεκτρικό

Αυτοκίνητο: Το πλέον κλασικό SUV της Mercedes, η G-Class, θα γίνει ηλεκτρικό

H G-Class της Mercedes είναι ένα αυτοκινητικό icon, που μετά από 40 χρόνια πέρασε, όπως έχουμε γράψει στην δεύτερη γενιά της. Η οποία ναι μεν μεγάλωσε και εκσυγχρονίστηκε αλλά διατήρησε την ίδια «τετράγωνη» εικόνα και τις εξαιρετικές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Οι ολοένα και πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων επηρεάζουν όμως και τα πλέον κλασικά μοντέλα που είναι σήμερα διαθέσιμα. Έτσι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του ομίλου Daimler Ola Kallenius, θα παρουσιαστεί μια πλήρως ηλεκτρική G-Class. Η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα υπερθεματίζει σε ότι αφορά την ισχύ της, ενώ ενδεχόμενα μια τυχόν ηλεκτρική τετρακίνηση να της εξασφαλίζει και επιπλέον δυνατότητες πέρα από την άσφαλτο.

Η υπόθεση της ηλεκτρικής G-Class πάντως δεν προέκυψε τον τελευταίο καιρό. Υπήρχε ευθύς εξαρχής στα υπόψη των επικεφαλής και των μηχανικών της γερμανικής εταιρείας και αυτός είναι και ο λόγος που εδώ και δύο χρόνια έχει κατοχυρωθεί η ονομασία EQG. Ταυτόχρονα ο γνωστός Arnold Schwarzenegger, φανατικός οπαδός του συγκεκριμένου μοντέλου, είχε εκμαιεύσει πριν από περίπου 2 χρόνια, από τον τότε ισχυρό άντρα της Daimler, τον Dieter Zetsche, μια θετική απάντηση για μια ηλεκτρική G-Class. To ξεχωριστό πλαίσιο τύπου σκάλας της οποίας δίνει πολλές δυνατότητες για την τοποθέτηση των μπαταριών, οι οποίες αναγκαστικά θα πρέπει να έχουν μεγάλο ενεργειακό περιεχόμενο άρα και μεγάλο όγκο.

Πάντως αυτό που μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει η ίδια η Mercedes το έχει κάνει η αυστριακή εταιρεία Kreisel που ήδη από το 2017 έχει παρουσιάσει μια ηλεκτρική G-Class (της προηγούμενης βέβαια γενιάς) με δύο ηλεκτροκινητήρες και 490 ίππους. Φυσικά φαντάζεστε ποιος έδειξε ενδιαφέρον για την ηλεκτρική G-Class της Kreisel; Ο πατριώτης τους Arnold Schwarzenegger, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ