ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Ποιο λέτε ότι είναι το πιο επιτυχημένο σπορ μοντέλο παγκοσμίως;

Αυτοκίνητο: Ποιο λέτε ότι είναι το πιο επιτυχημένο σπορ μοντέλο παγκοσμίως;

Τα σπορ μοντέλα είναι τα πιο εντυπωσιακά από το σύνολο των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν και αυτά που αρέσουν στους πάντες. Ανεξάρτητα από το αν συγκριτικά λίγοι είναι αυτοί που θα αποκτήσουν ένα. 

Η δημοτικότητά τους αυτή τους εξασφαλίζει ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος και βέβαια ενδιαφέρον έχει πιο είναι το πιο δημοφιλές σπορ μοντέλο παγκοσμίως. Το βέβαιο είναι πως δεν πάει άμεσα η σκέψη σε αυτό, μιας και πρόκειται για τη Ford Mustang.

H οποία αισίως έχει κλείσει τα 56 χρόνια παρουσίας και βρίσκεται ήδη στην 6η γενιά της, που για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία της διατίθεται επίσημα και στην Ευρώπη -πριν όσες Mustang κυκλοφορούσαν στους ευρωπαϊκούς δρόμους ήταν παρα- εισαγωγές.

Από το 2015 λοιπόν που παρουσιάστηκε η τελευταία της γενιά έχουν πουληθεί περισσότερες από 633.000 Mustang σε 146 χώρες σε όλον τον κόσμο, ενώ μόνο πέρυσι το ύψος των πωλήσεών της έφτασε τις 102.090 μονάδες. Γεγονός που της εξασφάλισε, όπως προαναφέραμε, τον τίτλο του πιο επιτυχημένου σπορ μοντέλου παγκοσμίως.

Άξιο λόγου και αναφορά είναι πως η Mustang είναι το πιο επιτυχημένο σπορ μοντέλο στις ΗΠΑ εδώ και μισό αιώνα. Μέρος της επιτυχίας της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οφείλεται και στις πολλές εκδόσεις της. Στην Ευρώπη διατίθεται τόσο ως κουπέ όσο και ως κάμπριο, είτε με τον τετρακύλινδρο EcoBoost των 2.300 κυβικών και των 291 ίππων, είτε με τον κλασικό V8 των 5,0 λίτρων με 449 ίππους και αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Η κουπέ είναι διαθέσιμη και στην ειδική έκδοση Bullitt, που αποτελεί φόρο τιμής στο αντίστοιχο μοντέλο που πρωταγωνιστούσε στην ομώνυμη ταινία με τον Steve McQueen και έχει 460 ίππους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ