ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι ιδιαίτερα λεπτοί προβολείς είναι η νέα τάση σχεδίασης στα αυτοκίνητα

Οι ιδιαίτερα λεπτοί προβολείς είναι η νέα τάση σχεδίασης στα αυτοκίνητα

Τα φώτα γενικά και ειδικά οι προβολείς παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εικόνα των αυτοκινήτων, μιας και πλαισιώνουν τη μάσκα και αποτελούν βασικό στοιχείο της ταυτότητάς τους.

Στο παρελθόν για παράδειγμα και μέχρι περίπου τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 πολλά από τα μοντέλα επιδόσεων διέθεταν αναδιπλούμενους προβολείς που αποτελούσαν αναπόσπαστο στοιχείο ενός πιο σπορ χαρακτήρα. Στην πορεία το χαρακτηριστικό αυτό εξαφανίστηκε κυρίως για λόγους ασφαλείας, ενώ πλέον σήμερα βλέπουμε ένα άλλο στοιχείο να εμφανίζεται όλο και πιο πολύ στο σχεδιασμό των καινούργιων μοντέλων.

Πρόκειται για τους πολύ λεπτούς προβολείς, που εξασφαλίζουν μια ιδιαίτερα μοντέρνα αισθητική χωρίς να υπολείπονται στο ελάχιστο σε ότι αφορά την απόδοσή τους. Ταυτόχρονα δίνουν και στους σχεδιαστές επιπλέον δυνατότητες έκφρασης, μιας και όχι μόνο καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο αλλά και το σχήμα τους είναι πιο εύπλαστο. Γεγονός που συμβάλλει και στην πιο εύκολη δημιουργία μιας φωτεινής ταυτότητας, ειδικά σε συνδυασμό και με τα φώτα ημέρας.

Καθοριστικό ρόλο για την επικράτηση αυτής της τάσης παίζει η τεχνολογία LED που πλέον χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο, ακόμα και σε μοντέλα των πιο μικρών και πιο φτηνών κατηγοριών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ