ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Nissan Ariya Single Seater Concept έχει στυλ αλά Formula E

Το Nissan Ariya Single Seater Concept έχει στυλ αλά Formula E
Πρώτο δείγμα γραφής για τα μελλοντικά σπορ μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας στην εποχή των EVs

Η Nissan έχει ήδη μια εμπλοκή αρκετών ετών στην Formula E των ηλεκτρικών μονοθεσίων και από τη στιγμή που σε λίγο καιρό το Ariya, το νέο της ηλεκτρικό SUV, θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη, αποφάσισε να συνδυάσει αυτά τα δύο.

Έτσι δημιούργησε ένα αυτοκίνητο με θέση μόνο για την οδηγό του, το Ariya Single Seater Concept που παραπέμπει αισθητικά άμεσα στα μονοθέσια της Formula E και αν μη τι άλλο έχει εντυπωσιακή εμφάνιση. Και αποτελεί και ένα πρώτο δείγμα γραφής για τα μελλοντικά σπορ μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας στην εποχή των EVs.

Κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα που φυσικά στερείται τόσο παρμπρίζ όσο και οροφής υπάρχει το πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης του Ariya, ενώ με τον τρόπο αυτό οι Ιάπωνες θέλουν να κάνουν σαφείς τις δυνατότητές του.

Άλλωστε ως προς αυτό χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Juan Manuel Hoyos, γενικό διευθυντή του τμήματος παγκόσμιου μάρκετινγκ της Nissan, ο οποίος είπε πως «με αυτό το concept θέλουμε να δείξουμε τις δυνατότητες υψηλών επιδόσεων του συστήματος μετάδοσης κίνησης του Ariya σε ένα πλαίσιο εμπνευσμένο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό που όχι μόνο υποδηλώνει τη σχεδίαση και το στυλ του επιβατικού αυτοκινήτου που το ενέπνευσε, αλλά δείχνει επίσης μια νέα και αποτελεσματική γλώσσα των EV.

Λειτουργώντας ως βάση δοκιμών για μελλοντική τεχνολογική εξέλιξη, αυτό το πρωτότυπο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ενθουσιασμού από το δρόμο στην πίστα και επίσης να επιδείξει την τεχνογνωσία της Nissan στη μεταφορά γνώσης και τεχνολογίας από τις πίστες στους δρόμους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ