ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BMW 5 GT άλλαξε εμφάνιση και όνομα και πλέον είναι κομψή και λέγεται 6 GT

Η BMW 5 GT άλλαξε εμφάνιση και όνομα και πλέον είναι κομψή και λέγεται 6 GT

Η έκδοση GT της σειράς 5 της BMW, αυτή με το πεντάθυρο αμάξωμα τύπου sportback, δεν μπόρεσε ποτέ να εξελιχθεί σε επιτυχία. Κυρίως λόγω του ογκώδους πίσω μέρους της, που κάθε άλλο παρά κολάκευε την εικόνα της.

Τα παραπάνω πάντως δεν εμπόδισαν τη γερμανική εταιρεία να επιμείνει στο συγκεκριμένο κόνσεπτ ενός μεγάλου Gran Turismo με ιδιαίτερη εμφάνιση και να παρουσιάσει τη νέα του εκδοχή, που άλλαξε όνομα, μιας και πλέον λέγεται 6 GT, αλλά και εικόνα

Βάση της είναι και πάλι η σειρά 5 στην καινούργια της μορφή, ενώ από κει και πέρα το μήκος της σε σχέση με την προηγούμενη γενιά αυξήθηκε κατά 89 χιλιοστά σχεδόν στα 5,10 μέτρα, το συνολικό της ύψος της μειώθηκε κατά 21 χιλιοστά και κυρίως αυτό του πίσω μέρους της κατά 64 χιλιοστά.

Οι επεμβάσεις αυτές των σχεδιαστών την κάνουν να δείχνει πιο επιμηκυμένη και όπως είπαμε και πιο κομψή, ενώ είναι και πιο αεροδυναμική (συντελεστής οπισθέλκουσας 0,25). Παράλληλα η μάσκα είναι πλέον πιο εμφατική και προσαρμοσμένη στα τελευταία δεδομένα της BMW, τα φτερά είναι πιο τονισμένα, το ανάγλυφο του καπό πιο έντονο και οι εισαγωγές αέρα μεγαλύτερες. Οι καινούργιοι προβολείς είναι στάνταρ φουλ LED, τα πίσω φώτα έχουν μια τρισδιάστατη αισθητική, ενώ στο χείλος της 5ης πόρτας υπάρχει και μια αναδιπλούμενη αεροτομή.

Ταυτόχρονα τα παράθυρα παραμένουν χωρίς πλαίσια, ενώ το εσωτερικό προέρχεται αυτούσιο από την καινούργια σειρά 5. Οι χώροι πάντως εδώ είναι μεγαλύτεροι, τόσο για τους επιβάτες όσο κυρίως για τις αποσκευές, μιας και το πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από 610 λίτρα (+110 σε σχέση με την 5 GT) έως και 1.800.

Από κει και πέρα λόγω και του μεγάλου χώρου αποσκευών η πίσω ανάρτηση είναι πνευματική, ενώ στα εξτρά υπάρχει και ενεργητική, με πνευματικά στοιχεία και μπροστά και δυνατότητα αυξομείωσης του ύψους.

BMW 6 GT 19a

Το πιο χαμηλό πίσω μέρος έχει κάνει την 6 GT σαφώς πιο κομψή και αποδεκτή σε σχέση με την προκάτοχό της 5 GT. Πηγή: BMW

Οι διαθέσιμες εκδόσεις βενζίνης, για την αρχή τουλάχιστον, θα είναι η 630i με τον τετρακύλινδρο των 2.000 κυβικών και των 258 ίππων της μάρκας και η εξακύλινδρη 640i των 3.000 κυβικών με 340 ίππους και δυνατότητα συνδυασμού και με τετρακίνηση. Η diesel, που επίσης θα μπορεί να είναι και τετρακίνητη, είναι η 630d που αποδίδει 265 ίππους.

Η νέα BMW 6 GT θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν πανευρωπαϊκά το Νοέμβριο, ενώ οι τιμές της στη Γερμανία θα ξεκινούν από τις 62.300 ευρώ με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει στάνταρ το σύστημα infotainment Professional, θερμαινόμενα καθίσματα με δερμάτινες επενδύσεις και αυτόματο κλιματισμό 2 ζωνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ