ΜΟΔΑ

Εβδομάδα Μόδας: Λου Ριντ & ανδρόγυνη επανάσταση στον Givenchy

Εβδομάδα Μόδας: Λου Ριντ & ανδρόγυνη επανάσταση στον Givenchy

Η Κλερ Γουέιτ Κέλερ παρουσίασε στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι τη νέα συλλογή Givenchy που ανατρέπει τις γραμμές των φύλων με τίτλο "I Am Your Mirror" (Είμαι ο καθρέφτης σου).

Σύμφωνα με τις σημειώσεις της επίδειξης, η Βρετανίδα σχεδιάστρια εμπνεύστηκε από την Annemarie Schwarzenbach, ανδρόγυνη, αμφιφυλόφιλη Ελβετίδα, συγγραφέα, δημοσιογράφο και φωτογράφο την οποία μεγάλωσαν οι γονείς της ως αγόρι στις αρχές της δεκαετίας του 1900.

Την επίδειξη άνοιξε το μοντέλο Κάρολιν Βόλτερ που θύμιζε την Schwarzenbach. Υπήρξαν επίσης αναφορές στους Lou Reed και Nico των The Velvet Underground.

Sonia Rykiel: το Παρίσι τιμά τη βασίλισσα του στιλ με το δικό της δρόμο

Τα πρώτα μοντέλα εμφανίστηκαν στην πασαρέλα με κοντά αγορίστικα κουρέματα φορώντας χαλαρά μεταξωτά πουκάμισα με ψηλόμεσα υφασμάτινα ή κομψά cargo παντελόνια, κοντά δερμάτινα perfectos με στρατιωτικά παντελόνια, look που είχε υιοθετήσει η Schwarzenbach 80 χρόνια πριν, όπως φαίνεται από φωτογραφίες της.

Ακολούθησαν θηλυκά πλεκτά μίντι φορέματα και βραδινά φορέματα, πολλά από τα οποία συνδυάστηκαν με αδιαφανή καλσόν και μυτερά mules.

Eβδομάδα μόδας: Μόνικα Μπελούτσι & Κάρλα Μπρούνι στη βασιλική πασαρέλα των Dolce & Gabbana

Και για τις βραδινές εμφανίσεις πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η Annemarie Schwarzenbach. Κάποια ήταν ασύμμετρα ή με αθλητικό κόψιμο με διακριτές τις γραμμές της δεκαετίας του 1930, άλλα έφεραν σχέδια λουλουδιών και ήταν σχήμα πρίσματος και δημιουργήθηκαν στον υπολογιστή, ώστε να είναι μικρότερα στη μέση παρά στους ώμους ή στον ποδόγυρο, ενισχύοντας έτσι τη μορφή κλεψύδρας.

Αργότερα εμφανίστηκαν οι άνδρες με κοστούμια σαφάρι σε αποχρώσεις καμηλό και ανοιχτό μοβ, καμπαρντίνες με ζώνη και δερμάτινα παντελόνια και γιλέκα.

Η Κλερ Γουέιτ Κέλερ αγαπά την ισχυρή, ατρόμητη γυναίκα και το έδειξε ακόμη πιο έντονα στη συλλογή της Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019 για τον Givenchy, αναφέρει το harper's bazaar

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας νωρίτερα φέτος, σχεδίασε το νυφικό που φορούσε η Μέγκαν Μαρκλ στον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι και όπως φαίνεται η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός προτιμάει δημιουργίες της για τις εξόδους της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ