ΜΟΔΑ

Προκάλεσε! Προσέλκυσε! Γοήτευσε! Ο βασιλιάς των καμπυλών Roland Mouret έχει μανιφέστο

Προκάλεσε! Προσέλκυσε! Γοήτευσε! Ο βασιλιάς των καμπυλών Roland Mouret έχει μανιφέστο

Με τίτλο "Roland Mouret: Provoke, Attract, Seduce" ο σχεδιαστής Ρολάν Μουρέ παραδίδει μια έκδοση δώρο στους θιασώτες της τόλμης που πρεσβύει με στιλ από την έδρα του το Λονδίνο.

Ο τίτλος του βιβλίου παραπέμπει στην προσέγγισή του στο σχεδιασμό και στα φορέματά του, όπως το Galaxy, ένα από τα πιο επαναστατικά και περιζήτητα κομμάτια της μόδας, το οποίο είναι αναδεικνύει τη γυναικεία σιλουέτα και είναι διαθέσιμο μέχρι σήμερα.

Το βιβλίο είναι μία ανασκόπηση της 20ετους καριέρας του ως σχεδιαστή και ένας συναρπαστικός τρόπος ανάλυσης του βιογραφικού αφηγήματός του.

O Μουρέ μιλάει για την παιδική του ηλικία στη Λούρδη της Γαλλίας, για τον κρεοπώλη πατέρα του, τα πρώτα χρόνια της καριέρας του ως μοντέλο και τη μετακίνησή του στο σχέδιο μόδας, την αγάπη του για τα γυναικεία σώματα και το πώς προσεγγίζει το σχεδιασμό.

"Στόχος μου ήταν να δηλώσω τι έμαθα, τι έκανα και τι εξακολουθεί ακόμη να έχει σημασία" ανέφερε ο Ρολάν Μουρέ σε συνέντευξή του στο Vogue με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου.

Το ταξίδι στον δημιουργικό σύμπαν του σχεδιαστή μόδας που ονομάστηκε "ο βασιλιάς των καμπυλών" παρουσιάζεται μέσα από συζητήσεις με τον δημοσιογράφο μόδας, Αλεξάντερ Φιούρι και οπτικά μέσα από τις δημιουργίες του και τις γυναίκες που τις φορούν.

Κάθε κεφάλαιο διερευνά διαφορετικά θέματα, αισθησιασμό, γοητεία, φόρμα, μετασχηματισμό, ταυτότητα και επανεφεύρεση.

"Έχουν περάσει είκοσι χρόνια. Απλώς ήθελα να σκεφτώ τι έκανα, να κοιτάξω ξανά τα ρούχα και να προσπαθήσω να τα καταλάβω" είπε ο σχεδιαστής στο WWD.

Το βιβλίο είναι μία συνεργασία με την επί σειρά ετών συνεργάτιδά του, Σοφία Νεοφύτου-Αποστόλου, στιλίστρια μόδας και εκδότρια του "10 Magazine" η οποία έχει γράψει τον πρόλογο.

Το στιλ είναι πέρα από μόδα

Ο Μουρέ μίλησε επίσης στο WWD για την ταχύτητα του κλάδου τονίζοντας ότι η μόδα πρέπει να επιβραδύνει και ότι οι σχεδιαστές πρέπει να κάνουν λιγότερα ρούχα που διαρκούν περισσότερο.

"Η μόδα θα πρέπει να αφορά το προσωπικό στυλ και όχι τις τάσεις και τα ενδύματα σχεδιαστών θα πρέπει να μπορούν να ζουν σε ντουλάπα μιας γυναίκας για τουλάχιστον πέντε χρόνια, όχι μόνο έξι μήνες" είπε.

Ο Μουρέ πιστεύει επίσης ότι οι πελάτες θα πρέπει να εστιάζουν στη χαρτογράφηση του στιλ και της ταυτότητάς τους αντί να κυνηγούν τις τάσεις.

Ο Ρολάν Μουρέ προγραμματίζει εκδηλώσεις παρουσίασης του βιβλίου, που κυκλοφόρησε στις 6 Νοεμβρίου από ον Rizzoli, στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Μαϊάμι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ