ΜΟΔΑ

«Η γυναίκα σήμερα είναι πολεμιστής». Το μανιφέστο της Lady Gaga στο Harper's Bazaar

«Η γυναίκα σήμερα είναι πολεμιστής». Το μανιφέστο της Lady Gaga στο Harper's Bazaar

"Το να είσαι γυναίκα, σήμερα, σημαίνει να είσαι πολεμιστής" γράφει η Lady Gaga στο περιοδικό Harper's Bazaar. "Σημαίνει να είσαι δυνατή, να επιβιώνεις". Στο παθιασμένο μανιφέστο της η Gaga γράφει για τη σημασία του να είσαι "σκληρός στις δύσκολες στιγμές". Και βέβαια αναφέρεται στα οφέλη του να είσαι "ευάλωτος" όταν οι συνθήκες στο επιτρέπουν.

"Για πολύ καιρό, κουβαλούσα μέσα μου μια ντροπή. Είμαι Ιταλίδα, Καθολική, μεγάλωσα με πολλή ενοχή. Αλλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι η επαναστατικότητά μου - αν θέλετε να το πείτε έτσι - είναι κάτι που πέρασε σε μένα από μια μακριά σειρά σκληρών ανθρώπων - και σκληρών γυναικών - στην οικογένειά μου" γράφει ενώ η Gaga του Perfet Illusion δεν διστάζει να μιλήσει για την κατάθλιψη που πάλεψε.

"Το να είσαι γυναίκα σημαίνει ν' αφήνεις τον εαυτό σου να είναι ευάλωτος και ν' αναγνωρίζεις την ντροπή σου ή ότι είσαι λυπημένη ή ότι έχεις θυμώσεις. Χρειάζεται πολλή δύναμη για να τα κάνεις αυτά" αναφέρει η Lady Gaga που εξακολουθεί να μιλά ανοιχτά, δημόσια, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα της γυναίκας. Λίγο μετά τη διαμαρτυρία της έξω από το Donald Trump's Tower, τις πρωινές ώρες της 9ης Νοεμβρίου η Gaga συνεχίζει την καμπάνια της υπερ της γυναικείας χειραφέτησης.

"Υγεία, ευτυχία, αγάπη - αυτά είναι στην καρδιά μιας σπουδαίας γυναίκας" καταλήγει. "Αυτό είναι το είδος της γυναίκας που θέλω να είμαι. Ξέρετε, ποτέ δεν μου πέρασε απ' το μυαλό ότι θα το έλεγα αυτό, αλλά δεν είναι καιρός να βγάλουμε τους κορσέδες; Ως μια που τους λατρεύει, πιστεύω ότι είναι καιρός να τους βγάλουμε".

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη της Lady Gaga εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ