ΜΟΔΑ

Fashion Fax: η Stella McCartney είναι πλέον το αφεντικό του εαυτού της

Fashion Fax: η Stella McCartney είναι πλέον το αφεντικό του εαυτού της

Οικολόγος, χορτοφάγος, ένθερμη υποστηρίκτρια της βιώσιμης μόδας και μια από τις πλέον δραστήριες σχεδιάστριες που επενδύει ταλέντο και χρήματα για να αναδείξει το στιλ που σέβεται το περιβάλλον, η κόρη του Σκαθαριού, η Στέλα Μακάρτνεϊ είναι πλέον το αφεντικό του εαυτού της. 

Η Μακάρτνεϊ, η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας που έγινε και η πρώτη που έλαβε την Ειδική Τιμητική Διάκριση για την Καινοτομία στα φετινά Fashion Awards (Βραβείων Μόδας) στο Λονδίνο για την "καινοτόμο χρήση υλικών και τη δέσμευσή της να ευαισθητοποιεί σε περιβαλλοντικά ζητήματα" αποκτά τον πλήρη ιδιοκτησιακό έλεγχο του οίκου μόδας που φέρει το όνομά της.

Η Μακάρτνεϊ είχε συνιδρύσει τον οίκο Stella McCartney, το 2001, ως κοινό επιχειρηματικό εγχείρημα με την Kering , τον κολοσσό της μόδας και ιδιοκτήτρια των οίκων Alexander McQueen και Gucci.

Σύμφωνα με το WWD, η Kering πωλεί τις μετοχές της στην Μακάρτνεϊ. "Είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσω τον πλήρη έλεγχο" δήλωσε η ίδια. "Ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή μου και για το τι μπορεί να καταφέρει αυτό το εμπορικό σήμα και η ομάδα μας" πρόσθεσε.

"Είναι η σωστή χρονική συγκυρία για την Στέλα να πάει στο επόμενο στάδιο" σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Kering, ο Φρανσουά-Ανρί Πινό.

Η ατζέντα της Μακάρτνεϊ

"Είναι καιρός ο κλάδος της μόδας να μιλήσει λίγο περισσότερο" δήλωσε πρόσφατα η ΜακΚάρτνεϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Λος Άντζελες, όπου παρουσίασε τη γυναικεία συλλογή της για το Φθινόπωρο 2018 και την ανδρική συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2018.

"Είμαστε περίπου 80% γυναίκες στην εταιρεία, αλλά μου αρέσουν επίσης και οι άνδρες. Οπότε πιστεύω πολύ στην ισότητα" δήλωσε η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας, η οποία φορούσε μαύρα ρούχα για να υποστηρίξει την πρωτοβουλία κατά της σεξουαλικής κακοποίησης Time's Up και είναι ορκισμένη μαχήτρια για ένα κόσμο που επενδύει στην αειφορία.

Η Νάταλι Μάσενε, πρόεδρος του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, που εργάζεται για την ανανέωση της εικόνας των Fashion Awards στη Βρετανία και δίνει στο γεγονός διεθνή εμβέλεια χαρακτήρισε τη Στέλα ΜακΚάρτνεϊ "πρωτοπόρο της μόδας".

Η ΜακΚάρτνεϊ χρησιμοποιεί στις συλλογές της υλικά όπως το vegan δέρμα, το οργανικό βαμβάκι και το αναγεννημένο κασμίρ και είναι επικεφαλής πολλών συνεργατικών πρωτοβουλιών που αγκαλιάζουν την έννοια της κυκλικής οικονομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ