ΜΟΔΑ

Εβδομάδα μόδας: flower power & παστέλ η νέα αντρική μόδα του Dior Homme

Εβδομάδα μόδας: flower power & παστέλ η νέα αντρική μόδα του Dior Homme

To παιχνίδι του θρόνου που ξεκίνησε μήνες πριν στην καλλιτεχνική ηγεσία των οίκων μόδας στη Γαλλία καλά κρατεί και τώρα, στην πρόσφατη εβδομάδα αντρικής μόδας στο Παρίσι οι σχεδιαστές δείχνουν τα προσόντα και το όραμα τους για το στιλ.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Κιμ Τζόουνς που έδειξε την πρώτη του συλλογή για το Dior Homme που ο ίδιος ορίζει ως ρομαντική.

Koυβαλώντας την εμπειρία χρόνων στα ατελιέ του Louis Vuitton ο βρετανός σχεδιαστής επένδυσε σε παστέλ και μεταλλικά υφάσματα για έναν νέο άντρα που "είναι ευαίσθητος και δεν φοβάται να το δείξει".

Υπό τους techno-pop ήχους τα μοντέλα του, ντυμένα με μπλε και ροζ παστέλ και εκρήξεις κίτρινου έκαναν πασαρέλα γύρω από το άγαλμα που δημιούργησε για τις ανάγκες του show ο καλλιτέχνης από τη Νέα Υόρκη KAWS.

Ο Τζόουνς εμπνεύστηκε από τον ιδρυτή του οίκου Κριστιάν Ντιόρ και την αγάπη του για τη φύση.

Τα αυστηρά κοστούμια συνδυάστηκαν με sneakers ενώ το floral ως τάση κυριάρχησε σε λαμπερά αδιάβροχα και διάφανα πουκάμισα.

Στους καλεσμένους της πρώτης σειράς βρέθηκαν οι Lenny Kravitz, Lily Allen, Robert Pattinson και Gwendoline Christie.

Ο Τζόουνς κατάφερε να φέρει την "αστική κομψότητα" που καθιέρωσε όσο καιρό ήταν στο τιμόνι του Vuitton αλλά και το streetwear που τόσο πολύ λατρεύουν οι νέοι φανατικοί της μόδας που πληρώνουν αδρά οτιδήποτε φέρει το λογότυπο Supreme -μια εταιρία με την οποία ο Τζόουνς έχει συνεργαστεί στο παρελθόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ