ΜΟΔΑ

​10 χρόνια, 10 φανταστικοί άντρες

​10 χρόνια, 10 φανταστικοί άντρες

Από την πρώτη έκδοση του, μια δεκαετία πριν, μέχρι σήμερα, το περιοδικό που εμπνεύσθηκαν και έδωσαν στην κυκλοφορία οι Gert Jonkers και Jop Van Bennekom έκανε ένα μεγάλο δώρο στο αντρικό τύπο. Έφερε στην πρώτη γραμμή τομυαλό πέρα από τη ματαιοδοξία. Τη στιγμή που άλλες εκδόσεις του είδους επενδύουν στις βαρετές εξισώσεις του τι κοστούμι να φορέσεις με την τάδε ή τη δείνα γραβάτα ή αναλώνονται στην αναπαραγωγή κομψευόμενων δελτίων τύπου το Fantastic Man έχει επιλέξει να δώσει βήμα και σελίδες σε άντρες που ορίζουν το στυλ με το μυαλό και την ευφία τους, με άντρες που έχουν να πουν πιο ενδιαφέροντα πράγματα από την ενδιαφέρουσα, συνήθως, γκαρνταρόμπα τους.

Οι άντρες του F.M. έχουν να πουν μια ιστορία, έχουν να παραθέσουν ένα στυλ ζωής που είναι και η φιλοσοφία τους, προσωπικότητες που διαφοροποιούνται από την πολυφωτογραφημένη επιδερμικότητα που πρεσβεύουν οι διάσημοι άντρες των κόκκινων χαλιών.

Με το παραπάνω μανιφέστο καλά θεσμοθετημένο, οι εκδόσεις Phaidon εκδίδουν τον τόμο Fantastic Man: Men of Great Style and Substance σαν έναν ανεπίσημο εορτασμό των δέκα χρόνων έκδοσης του niche περιοδικού.

Eπιλέγοντας 69 άντρες που πέρασαν από τις σελίδες τουη έκδοση απευθύνεται στους συλλέκτες του lifestyle αντρικού τύπου και τις γυναίκες που τους εκτιμούν για την επιλεκτικότητα τους. Είναι ένα βιβλίο φανταστικών ανθρώπων που λένε φανταστικές ιστορίες από τις φανταστικές τους ζωές γιατί κάποιες φορές είναι φανταστικό να είσαι άντρας. Ο Gert Jonkers επιλέγει και παρουσιάζει 10 στο i-D και εμείς προσυμφωνούμε.

Το Fantastic Man: Men of Great Style and Substance κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Phaidon.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ