ΜΟΔΑ

Μετά τον Raf Simons και ο Αλμπέρ Ελμπάζ αποχωρεί από το θρόνο του

Μετά τον Raf Simons και ο Αλμπέρ Ελμπάζ αποχωρεί από το θρόνο του

Η φήμη που κυκλοφόρησε το πρωί επιβεβαιώθηκε. Ο ισραηλινής καταγωγής Αλμπερ Ελμπάζ δεν είναι πλέονκαλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Lanvin.

H κοινή τους πορεία διήρκεσε 14 χρόνια που ανέδειξαν τον γαλλικό οίκο σε σήμα κατατεθέν της κομψότητας που δεν φωνασκεί. Η αποχώρηση ανακοινώθηκε στην ομάδα του Ελμπάζ το πρωινό της Τετάρτης, 28 Οκτωβρίου 2015, και οι λόγοι είναι σαφείς. “Οι διαφωνίες ανάμεσα στον Ελμπάζ και την ιδιοκτήτρια του οίκου Shaw-Lan Wang δεν γεφυρώθηκαν” ανέφερε το WWD.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, οι φήμες που ήθελαν την ιδιοκτήτρια να θέλει να απαλλαγεί από τον οίκο γιγαντώθηκαν ενώ η μεγαλοεκδότρια από την Taiwan φέρεται ότι είχε κάνει μια "ανεπίσημη προσέγγιση" σε μία οικογένεια επενδυτών από την Ασία σχετικά με την πιθανή πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της. Τότε εκπρόσωπος του οίκου είπαν ότι ήταν μια είδηση που ανήκε στη σφαίρα της φαντασίας.

Πηγή: Pascal Le Segretain/Getty Images

Η Wang, η οποία είχε προσλάβει τον Alber Elbaz στον οίκο το 2001, τη χρονιά που τον απέκτησε από τη L'Oréal, είχε χαρακτηρίσει τη σχέση της με τον δημιουργικό Ελμπάζ μία "μακροχρόνια επένδυση". Μήπως ο λόγος που έβγαλε ο Ελμπάζ την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, το δικό του “κατηγορώ” για τη βιομηχανοποίηση μιας τέχνης είναι ο λόγος;

Όποια και αν είναι η αλήθεια ο επίλογος έφτασε μόλις μία εβδομάδα μετά την αποχώρηση του Raf Simons από τον οίκο Dior.

To Παρίσι καίγεται και τα μετάξια του μυρίζουν ανακατάξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ