ΜΟΔΑ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαγόρευσε τα denim (και την Πενέλοπε Κρουζ) στην Βόρεια Κορέα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαγόρευσε τα denim (και την Πενέλοπε Κρουζ) στην Βόρεια Κορέα

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θέλει τίποτα που θυμίζει Δύση να αποπλανεί τους πολίτες της χώρας του. Αποφασισμένος να βάλει κανόνες στο στιλ και τη μόδα της καθημερινότητας, ο ηγέτης της χώρας απαγόρευσε το denim.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, η απαγόρευση του jean συνοδεύεται από ακόμη μια, τα piercing καταδικάζουν τους πολίτες με τιμωρίες ανείπωτες.

Η πρωτεύουσα της χώρας, Πιονγιάνγκ, μοιάζει ιδιαίτερα ανήσυχη με τις επιρροές των πολιτών της από τη δυτική κουλτούρα και ο νόμος θα έχει πανεθνική ισχύ αν και η απαγόρευση επικεντρώνεται κυρίως στην επαρχία της Βόρειας Χαμγιόνγκ και στην επαρχία Γιάνγκανγκ.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι όσοι πολίτες της Βόρειας Κορέας συλληφθούν φορώντας το απαγορευμένο ύφασμα θα τιμωρούνται παραδειγματικά.

Λίγους μήνες πριν ο Κιμ Γιονγκ Ουν έβγαλε κανόνα και για το μήκος των μαλλιών που επιτρέπεται στους άντρες κατοίκους της ιδιότυπης χώρας με το απολυταρχικό καθεστώς. "Οι τρίχες στην κεφαλή δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 2 εκατοστά" ήταν η προηγούμενη παρέμβαση του στο styling των πολιτών.

Η Πενέλοπε Κρουζ, εδώ φωτογραφημένη με denim looks για το Harper’s Bazaar Ισπανίας από τον Cedric Buchet, φοράει Chanel denim jacket, Isabel Marant, Roberto Cavalli και Levi’s, όλα σύνολα που θα σου εξασφαλίσουν αυστηρές ποινές εάν κάνεις το λάθος και τα φορέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ