ΜΟΔΑ

Ψεύτικη ομορφιά. Είναι εθισμός 22 εκατ. πλαστικές σε ένα χρόνο;

Ψεύτικη ομορφιά. Είναι εθισμός 22 εκατ. πλαστικές σε ένα χρόνο;

Η Τζέιμι Λι Κέρτις αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την ηλικία της μετά από τον εθισμό της στις αισθητικές επεμβάσεις για να μείνει για πάντα νέα, μια εμμονή που την οδήγησε στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά πριν αποδεχτεί το χρόνο για να είναι η Βασίλισσα της Κραυγής για πάντα (απολαυστική στο Scream Queens ακόμη μια σεζόν) και η Κάιλι Τζένερ, αδελφή της Κένταλ και της Κιμ Καρντάσιαν Ουέστ είναι εθισμένη στην πλαστική εικόνα της.

Αυτές οι δύο γυναίκες δεν είναι εξαιρέσεις ενώ από τους άντρες, αποφεύγοντας να αναφερθούμε σε Έλληνες και Ελληνίδες που κακοποιούν τη γοητεία τους, ο Μίκι Ρουρκ είναι ένα καλό παράδειγμα για να συμφωνήσεις ότι όλα θέλουν μέτρο.

Ωστόσο δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις την αναγκαιότητα και την κομψή πάλη με το χρόνο σε επεμβάσεις που σέβονται το αντικείμενο, εμάς. Πρόσφατα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι σχεδόν 22 εκατομμύρια αισθητικές πλαστικές επεμβάσεις έγιναν το 2015, σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά περισσότερο από ένα εκατομμύριο, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Το Παρίσι υποκλίθηκε στις Νύμφες του Valentino

Σχεδόν οι εννέα στις δέκα επεμβάσεις (το 85,6%) έγιναν σε γυναίκες.

Αυξητική στήθους και οι πιο δημοφιλείς εμεμβάσεις

Η πιο δημοφιλής επέμβαση ήταν η αυξητική στήθους, η οποία εφαρμόστηκε σε 1,5 εκατομμύριο γυναίκες -ένας αριθμός αυξημένος κατά 10% σε σύγκριση με το 2014. Η αύξηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη στις κοιλιοπλαστικές (έφτασε το 11%), οι οποίες όμως με 759.000 επεμβάσεις ήταν η τέταρτη δημοφιλέστερη επέμβαση μετά τη λιποαναρρόφηση και τη βλεφαροπλαστική.

Από τις μη χειρουργικές αισθητικές μεθόδους, πιο δημοφιλείς παρέμειναν εκείνες που καταπολεμούν τις ρυτίδες, με τις εγχύσεις αλλαντοτοξίνης (μπότοξ) να ξεπερνούν τα 4,6 εκατομμύρια παγκοσμίως και να παραμένουν η πιο συχνά εφαρμοζόμενη αισθητική μέθοδος, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Franca Sozzani. Η αιρετική ιέρεια της Vogue Italia δεν είναι πια εδώ

Στη δεύτερη θέση των μη επεμβατικών θεραπειών βρέθηκαν οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος που έφτασαν τα σχεδόν 2,9 εκατομμύρια. Τρίτη δημοφιλέστερη, μη επεμβατική αισθητική μέθοδος, ήταν η αποτρίχωση με λέιζερ, που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο θεραπείες.

Η πιο δημοφιλής επέμβαση στη χώρα μας στις γυναίκες είναι η αυξητική μαστού. Αυξανόμενη ζήτηση έχουν επίσης οι μέθοδοι που αφαιρούν το τοπικό λίπος, όπως η λιποαναρρόφηση και η λιπογλυπτική" αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη-Δανιήλ, MD, PhD, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στο ΑΜΠΕ. "Οι άνδρες από την πλευρά τους ζητούν ολοένα συχνότερα να αντιμετωπίσουν τη γυναικομαστία τους και να σμιλεύσουν την κοιλιακή τους χώρα".

Η πλαστική ομορφιά απασχόλησε και την ευφυέστατη διευθύνρια της Vogue Italia, Franca Sozzani, που ανέθεσε στον Steven Meisel να απαθανατίσει την Linda Evangelista σε ένα editorial μόδας που έμεινε κλασικό σημείο αναφοράς για όλα όσα μπορούν να γίνουν όταν οι επαγγελματίες της μόδας θέλουν να σχολιάσουν τους καιρούς μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ