Με αφορμή τον αναπάντεχο θάνατο του Major Tom γυρνάμε το χρόνο πίσω με οκτώ φωτογραφίες που παγίδεψαν το μυστήριο του ιδιοφυούς αυτού καλλιτέχνη.

Ο 69χρονος Βρετανός κυκλοφόρησε το 26ο στούντιο άλμπουμ του ανήμερα των τελευταίων γενεθλίων του και ελπίζοντας ότι ακούτε ήδη το πειραματικό και εννοείτε αντισυμβατικό, διάρκειας 45 λεπτών κύκνειο άσμα του, "Blackstar", γεμίστε το βλέμμα σας με πορτρέτα του από την πορεία του όπως τα αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του Masayoshi Sukita.

Εικόνες από το συλλεκτικό λεύκωμα που κυκλοφόρησε πριν 4 χρόνια μόνο σε 2000 αντίτυπα σε μια πολυτελή έκδοση με την πορεία του από το 1972 έως και σήμερα. Για τους Ινδιάνους, μια φωτογραφία κλέβει ένα κομμάτι από την ψυχή σου. Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, στις 300 σελίδες του Speed Of Life γεμάτη από φωτογραφικά στιγμιότυπα και επεξηγηματικά κείμενα του μυστηρίου που λέγεται Ντέιβιντ Μπόουϊ ο Ziggy Stardust και οι υπόλοιπες περσόνες του είναι εκτυπωμένες και διαθέσιμες σε όποιον τυχερό μπόρεσε να το αποκτήσει.

Το "Speed of Life" κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Genesis στις 12/5/2012. To άλμπουμ του Ντέιβιντ Μπόουϊ κυκλοφορεί σήμερα. 

Διαβάστε και αυτά

Ο Ντέιβιντ Μπάουι εκτόξευσε το Σκοτεινό του Άστρο

Ντέιβιντ Μπάουι: Συνέντευξη μ' ένα θρύλο

Όταν ο Ντέβιντ Μπάουι απάντησε το ερωτηματολόγιο του Προυστ