ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Έλβις "ζει": 39 χρόνια μετά το θάνατο του ο βασιλιάς εμπνέει

Ο Έλβις "ζει": 39 χρόνια μετά το θάνατο του ο βασιλιάς εμπνέει

Γεννημένη στη Νέα Υόρκη, η φωτογράφος Erin Feinberg δεν εντυπωσιάζεται εύκολα. Μεγαλωμένη σε μία πόλη που ζει μέσα από τις υποκουλτούρες της, η 40χρονη επαγγελματίας έχει “παγώσει” στα καρέ της “μεταλάδες, πανκιά και ρόκερς”. Όμως δεν μπορούσε παρά να ενθουσιαστεί από τη θρησκευτική σχεδόν λατρεία που διακρίνει όσους αγαπούν τον Έλβις Πρίσλεϊ και ζουν προσπαθώντας, συχνά με κωμικό τρόπο, να είναι αυτός.

Σήμερα, 39 χρόνια μετά το θάνατο του, αναδημοσιεύουμε φωτογραφίες από τη δουλειά της Φάινμπεργκ που έχει θεματική της τον άντρα που συνεχίζει να είναι ευπώλητος και επιδραστικός στη μουσική βιομηχανία.

Αν δεν υπήρχε ο Έλβις, οι μουσικοί δεν θα είχαν απελευθερώσει τη σεξουαλικότητα τους επάνω στη σκηνή, δεν θα είχαν τολμήσει να είναι αισθαντικοί, δεν θα έπαιζαν με το ερωτικό υπονοούμενο με την υποτιθέμενη αφέλεια που εκείνος πρωτοδίδαξε.

Με το φακό της στο χέρι η Φάινμπεργκ επισκέφθηκε τη Graceland κατά τη διάρκεια της ετήσιας Elvis Week, αυτού του φεστιβάλ που τιμά το πνεύμα και την εικόνα του στην πατρίδα του, το Μέμφις στο Tennessee. Το “απόσταγμα” της εμπειρίας της εκδόθηκε στον τόμο “King for a Day” όπου περισσότεροι από 100 κάλπικοι “Έλβις”, ηθοποιοί που μιμούνται και βγάζουν τα προς το ζην υποδυόμενοι αυτόν, αποτίοντας φόρο τιμής στον άντρα που γεννήθηκε σε μία παράγκα δύο δωματίων, κατέκτησε τον κόσμο και πέθανε σε ηλικία 42 ετών από καρδιακή αρρυθμία καθώς οι καταχρήσεις έσβησαν τη φωνή και την αναπνοή του.

Χρόνια πολλά Έλβις! Όποιος και αν δεν είσαι από όλους αυτούς.

Happy Birthday, Elvis: The King's 81st brings out his best impersonators

ΔΗΜΟΦΙΛΗ