ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάθημα ιστορίας με 10 μνημεία του κόσμου όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί

Μάθημα ιστορίας με 10 μνημεία του κόσμου όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί

O Τζόρνταν Λόιντ είναι ειδικός στην επεξεργασία εικόνας και ως τέτοιος θέλει να μας ταξιδέψει μέσα στο χωροχρόνο με τη μαγεία της ψηφιακής επεξεργασίας.

Επιλέγοντας εμβληματικές αρχειακές φωτογραφίες από τα μνημεία που ορίζουν τον πολιτισμό της ανθρωπότητας στο σύνολο της, ο Λόιντ θέλει να φέρει στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τολεύκωμα του The Paper Time Machine. 130 αυθεντικές φωτογραφίες από αξιοθέατα στα χρόνια της ανέγερσης και κατασκευής τους συνοδεύονται από την επιχρωματισμένη εκδοχή τους και ο Λόιντ έχει ξεκινήσει καμπάνια για crowdfunding του βιβλίου.

"Πως γνωρίζετε το πραγματικό χρώμα των μνημείων;" ήταν η ερώτηση της ιστοσελίδας Retronaut που είναι και συνεργός στο project.

"Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις όποιες υποθέσεις. Καθώς επιχρωματίζουμε λαμβάνουμε υπόψη διάφορους παράγοντες. Τι ώρα της ημέρας είναι; Μας διηγούνται κάτι για τη λήψη οι σκιές που διακρίνονται; Ποιά ήταν η χρωματική παλέτα της εποχής;" απάντησε με λόγια αν και για εμάς αρκεί να χαζέψουμε το λεύκωμα της σύγχρονης ιστορίας με χρώμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ