ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πως θα ήταν εάν ζούσες στα φρεάτια των υπονόμων; Ένας καλλιτέχνης δίνει την απάντηση

Πως θα ήταν εάν ζούσες στα φρεάτια των υπονόμων; Ένας καλλιτέχνης δίνει την απάντηση

Πρωτοπόρος και επίκαιρος, ο street artist Biancoshock που έχει να επιδείξει περισσότερα από 650 έργα στους δρόμους του Μιλάνου, προσθέτει ακόμη τρία στο portfolio του.

Μετατρέποντας τρία εγκαταλελειμμένα φρεάτια με διάκοσμο σαν από δωμάτια σπιτιού, οι χαριτωμένες συνθέσεις του κρύβουν ένα μήνυμα σκληρό.

Ένα σαλόνι, μία κουζίνα και ένα μπάνιο είναι το τρίπτυχο που ονομάζει Bordelife και έχει προκαλέσει αίσθηση στους δρόμους της περιοχής Lodi του Μιλάνο.

Το κίνητρο του καλλιτέχνη είναι κοινωνικό. Ο Biancoshock θέλει να μας κάνει να αναρωτηθούμε πως θα ήταν να ζούμε σε φρεάτια υπονόμων ή σε μικρούς και περιορισμένους χώρους, έχοντας ως έμπνευση εκατοντάδες ανθρώπους που ζουν σε δύσκολες συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα ο καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από τους ανθρώπους που ζουν στην ανέχεια στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, άνθρωποι που αποκαλούν τα αποχετευτικά δίκτυα, "σπίτια".

Στους υπονόμους της πρωτεύουσας της χώρας κατοικούν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι κάτω από την άσφαλτο. Ανήλικοι οι περισσότεροι επιβιώνουν ως επαίτες, πόρνες ή βαποράκια, έχει γράψει η ιταλική εφημερίδα "il Giornale" σε εκτενές ρεπορτάζ για αυτή την "πολιτεία των υπονόμων".

“Αν κάποια προβλήματα δε μπορούν να αποφευχθούν, κάνε τα να είναι άνετα” σχολιάζει ο καλλιτέχνης.

Uncovering the tiny rooms hidden in Milan's manholes

ΔΗΜΟΦΙΛΗ