ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ρετιρέ της Μέριλιν Μονρόε στη Νέα Υόρκη αναζητά το νέο ιδιοκτήτη του

Το ρετιρέ της Μέριλιν Μονρόε στη Νέα Υόρκη αναζητά το νέο ιδιοκτήτη του

Υπάρχει ένας μύθος που θέλει κάθε σπίτι να κουβαλάει κάτι από το παρελθόν των ενοίκων του. Εαν πιστέψεις αυτό το μύθο, ίσως τα 6 εκατομμύρια ευρώ για το θρυλικό ρετιρέ όπου στέγασε τον έρωτα της με τον θεατρικό συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ η γυναίκα που όρισε το σεξ στο Χόλιγουντ, η Μέριλιν Μονρόε, μοιάζουν μια καλή επένδυση με αξία και αναμνήσεις.

Το σπίτι όπου έζησε η Μέριλιν Μονρόε στα τέλη της δεκαετίας του 1950, το ρετιρέ που βρίσκεται στην Satton Place, στο ανατολικό τμήμα του Μανχάταν αναζητάει τον επόμενο ιδιοκτήτη του. Πέρα από την την Μονρόε και τον Μίλερ, το σπίτι κατοικήθηκε από πολλούς διάσημους, μεταξύ των οποίων, τον σχεδιαστή μόδας Μπιλ Μπλας και πιο πρόσφατα από την πριγκίπισσα της Σουηδίας.

Τα 204 τετραγωνικά μέτρα του ρετιρέ περιλαμβάνουν δύο υπνοδωμάτια με τα μπάνια τους και με θερμαινόμενα δάπεδα, μία μοντέρνα κουζίνα με πάσο κι ένα σολάριουμ στον ξενώνα. Επιπλέον αυτό το, προπολεμικής κατασκευής, διαμέρισμα προσφέρει εκπληκτική θέα στον ποταμό και την 59η Street Bridge.

Η ανακαίνιση του ρετιρέ κράτησε περίπου δύο χρόνια αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για τους συλλέκτες μύθων που επενδύουν σε κατοικίες με επώνυμους ιδιοκτήτες που δεν θα υπάρξουν ποτέ ξανά.

Σαν την Μέριλιν Μονρόε, την αιώνια ερωμένη της Αμερικής μετά την αθωότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ