ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Break the chain: σπάζοντας τα δεσμά της σύγχρονης δουλείας με τέχνη

Break the chain: σπάζοντας τα δεσμά της σύγχρονης δουλείας με τέχνη

Aυτό το Σαββατοκύριακο σπάμε τα δεσμά της άγνοιας, με κίνητρο ένα πιο δίκαιο, ασφαλή κόσμο για όλους. Το Break the Chain, η συλλογική εκστρατεία κοινωνικής αφύπνισης, η οποία με όχημα την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινού σε ένα κοινωνικό μέτωπο που εναντιώνεται στην εκμετάλλευση και στην εμπορία ανθρώπων από άνθρωπο, στη σύγχρονη δουλεία, έχει ανοικτό κάλεσμα στην Τεχνόπολη κατά της σωματεμπορίας.

"Η Εμπορία Ανθρώπων αναγνωρίζεται, διεθνώς, ως μια από τις σοβαρότερες μορφές οργανωμένου εγκλήματος και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο και η διεθνής κοινότητα εκφράζει έντονη ανησυχία για τις αυξητικές τάσεις και την πολυδιάστατη φύση του εγκληματικού αυτού φαινομένου με θύματα άντρες, γυναίκες και παιδιά. Οι δουλέμποροι δεν λογαριάζουν ούτε σύνορα, ούτε νόμους, ούτε εθνικές προκαταλήψεις. Στόχος τους είναι το κέρδος και εμπόρευμα τους ο άνθρωπος. Εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως σκλάβοι και ως εμπορεύματα" ξεκαθαρίζει ο Εθνικός Εισηγητής Ηρακλής Μοσκώφ. "Το Trafficking καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, πλήττει με βάναυσο τρόπο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, εκμαυλίζει συνειδήσεις υποθάλποντας τη διαφθορά, υπονομεύει την διεθνή ασφάλεια και ανάπτυξη και αποφέρει τεράστια έσοδα στο οργανωμένο έγκλημα. Η παγκόσμια οικονομική κρίση αφήνει περιθώρια για έξαρση του φαινομένου με τη μορφή ενός εξαναγκασμού όπου το ίδιο το θύμα “αποδέχεται” την κατάσταση του, λόγω της έλλειψης ουσιαστικών επιλογών και διεξόδων από την ανέχεια".

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Βreak the Chain, μία πρωτοβουλία του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση του Human Trafficking σε συνεργασία με την πολιτιστική πλατφόρμα elculture.gr., επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει και να φέρει στο φως αλήθειες για τη διακίνηση των ανθρώπων, είτε αυτή οφείλεται στη ζήτηση των αγορών της Δύσης είτε για φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, είτε για τα ανθρώπινα καταναλωτικά προϊόντα του trafficking (αναγκαστική εργασία, πορνεία, επαιτεία, πώληση οργάνων, εξώθηση στο μικροέγκλημα). Αναζητώντας και επιδιώκοντας μέσα από πολυθεματικές δράσεις και διάλογο με το κοινό τη σταδιακή αλλαγή συμπεριφοράς της κοινωνίας με πρωταρχικό στόχο την μείωση της ζήτησης το Break The Chain συγκλονίζει και είναι ένα κάλεσμα σε δράση για ένα μέλλον ανθρώπινο και όχι φρικαλέο.

Break the Chain, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ