ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από την Κρύα Βρύση Πέλλας στη Vogue, η ομορφιά δεν έχει ηλικία

Από την Κρύα Βρύση Πέλλας στη Vogue, η ομορφιά δεν έχει ηλικία

Η 74χρονη Ελένη Χριστάκη δεν ήθελε προφανώς να χαλάσει χατίρι στον εγγονό της, Χριστόφορο Καρβουνίδη. Άλλωστε το μόνο που της ζήτησε ο νέος απόγονος της που φοιτά σε σχολή φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη είναι να ποζάρει για αυτόν.

Τα πορτρέτα της γιαγιάς του Καρβουνίδη, της Ελένης Χριστάκη, αρχικά ήταν κομμάτι μιας εργασίας του στη σχολή. Όταν ο Καρβουνίδης έστειλε τις φωτογραφίες του στη στήλη PhotoVogue της ηλεκτρονικής έκδοσης του εμβληματικού περιοδικού μόδας και αισθητικής, η γυμνή από υπερβολές αλήθεια τους αποθεώθηκαν και το σύνθημα "η ομορφιά δεν έχει ηλικία" τις συνοδεύουν στη viral δημοφιλία τους.

"Ένα δεν μου άρεσαν οι φωτογραφίες. Στα νιάτα μου ήμουν όμορφη, αλλά σε αυτή την ηλικία να ποζάρω για περιοδικό ομορφιάς και μόδας; Είπα, όποιος το δει θα βάλει τα γέλια" είπε η Χριστάκη στο Έθνος της Κυριακής.

H ανάδειξη της Ελένης Χριστάκη σε μια φιγούρα που συνεπαίρνει το διαδίκτυο ήταν και η συζήτηση που μονοπώλησε το εκκλησίασμα στην Κρύα Βρύση Πέλλας την περασμένη Κυριακή αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Μαρία Ριτζαλέου.

Μου αρέσει να επεξεργάζομαι τις φωτογραφίες για να δίνω άλλες διαστάσεις και να κάνω προβολές στο μέλλον ή σε κάτι διαφορετικό. Αυτό που βλέπουμε έχει πολλές αναγνώσεις. Εγώ θέλω να το προβάλλω αλλιώς" λέει ο νεαρός φωτογράφος που συνεχίζει να ανακαλύπτει την ομορφιά ανάμεσα σε σκιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ